PIENEN PIENI KÄSSÄVINKKI JÄMÄLANGOISTA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Nyt herkutellaan terveellisesti! Vappuun kuuluvat munkit ja sima, mutta entäpä jos tänä vuonna hörppisit simaa kotisohvalla samalla neuloen donitseja? Nämä donitsit valmistuvat nopeasti, joten ei hätää, vielä ehdit väkerrellä näitä vappua varten lautasellisen.

Luo puikoille haluamasi määrä silmukoita. Valmis kappale taitellaan kaksin kerroin pitkittäissuunnassa, joten mieti jo tässä vaiheessa kuinka leveän donitsistasi haluat. Myös neulomistyylin valinnassa vain mielikuvitus on rajana – helmineule soveltuu donitsiin erinomaisesti, samoin sileä neule! Anna puikkojen kilistä kerros kerrokselta ja päättele valmis työ huolellisesti. Suorakulmion muotoisen palasen pituudeksi suosittelen n. 20 cm, näin ollen donitsistasi tulee ihanan sykkyräinen. Käännä palanen kaksinkerroin niin, että nurja puoli on ulospäin ja ompele se putkiloksi pitkittäissuunnassa. Käännä putkilo oikein päin ja sujauta sisuksiin hakaneulaa apuna käyttäen kuminauhan pätkä. Solmi kuminauhan päät yhteen ja ”sulje” donitsi pienin pistoin.

Neulomisnopeudesta riippuen, tähän pienen pieneen kässätyöhön ei kulu kauaakaan ja lopputuloksena jämälangat pääsevät hyvään käyttöön. Muistatteko, kun tein äidilleni äitienpäivälahjaksi jokin aika sitten donitsilaatikon? Kankaasta tehtyjen donitsien sijaan, nämä neulotut versiot kävisivät yhtä ihanasti donitsilaatikon täytteeksi. Tällainen neulomistyö on erinomainen valinta juuri hänelle, jolla kärsivällisyys ei välttämättä riitä villapaidan tekemiseen (=eli minulle), mutta joka haluaa näperrellä käsillään.

Täydellistä ajankulua ja kukapa näin herkullisia donitseja voisi edes vastustaa!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.