VOIHAN GLITTERIT!

CURIOUSER & CURIOUSER | kauneus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glitterlakat. Kaapistani löytyy niitä noin parisenkymmentä kappaletta, mutta kynsille ne löytävät tiensä melko harvoin. Miksikö? Koska niiden poistaminen saa hermot riekaleiksi, joskus jopa kynnet naarmuille ja hiukset harmaiksi.

Kukapa nyt kuitenkaan voisi ikuisesti glitterlakkoja vastustaa, ja juuri sen vuoksi päätin esitellä teille viisi kynsilakkaputelia kylppärikaappini syövereistä. Mikä näistä lakoista irtoaa ilman kyyneliä? Mikä lakka levittyy kauniisti? Ovatko hintalaatusuhteet kohdallaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta glitterlakan poistaminen olisi mahdollisimman helppoa, levitän lakan alle _aina_ värittömän aluslakan (jos käytän glitterlakkaa manikyyrissä yksistään). Useimmiten levitän glitterlakan kuitenkin kynnelle vasta värillisen lakan päälle, jolloin tuo värillinen lakka toimii aluslakkana. Glitterlakoilla saa manikyyrit säihkymään, kun lakkaa glitteriä esimerkiksi vain kynnen alareunaan tai kärkeen. Olen kuullut paljon sekä hyviä että huonoja puolia myös Isadoran lanseeraamasta Peel Off-aluslakasta, jota käyttämällä glitterlakan saa halutessaan pois vain näppärästi irti vetämällä. Tällöin lakkaus irtoaa kynneltä kuin tarra! Onko joku kokeillut jo tuota uutuutta?

Kaikki kynsilakanpoistoaineet eivät glitterlakkoihin tehoa. Testatessani näiden lakkojen poistamista, käytin ACO:n tehokasta ja hellävaraista kynsilakanpoistoainetta, joka tehosi kaikkiin testilakkoihini. Toki toisia täytyi jynssätä ja haudutella enemmän kuin toisia. Aivan liian usein glitterlakkoja tulee myös raaputeltua irti ilman poistoaineita. Jos lakkaa on levittänyt kynnelle useamman kerroksen, monet glitterlakat saa palasina kynneltä irti. Useimmiten tämä ”poistotekniikka” kuitenkin vaurioittaa kynnen pintaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. GINA TRICOT 174 Salt and Pepper   2.  SALLY HANSEN XTREME WEAR 600 Spark in the Dark   3. WET N WILD Fergie 017 Take the Stage (*saatu)  4. MAVALA 230 Sparkling Bronze   5. LUMENE Gel Effect 39 Sparkling Sand (*saatu)

Levitin kutakin lakkaa kynnelle yhden kerroksen verran. Suosikkejani valitessani jouduin diskaamaan Wet N Wildin lakan joukosta heti pois – lakka paakkuntui kynnen reunoille ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin siisti. Päällyslakkana voisi tämäkin tosin toimia. Mavalan pronssinen glitterlakka ei oikein toimi pelkiltään. Manikyyrejä tehtäessä se on ihana, mutta yksi kerros lakkaa ei kynnellä tee vaikutusta. Molempien poistaminen oli kuitenkin vaivatonta peruskynsilakanpoistoaineella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmen kärkeeni nousi ainakin yksi yllättäjä. Gina Tricotista ostamani lakka (oik.) toi mieleeni dalmatialaiset ja lakka on herkullisen näköinen päällyslakkana käytettynä. Pikkurilli oli testikyntenä kuitenkin huono. Lakka pääsee oikeuksiinsa leveämmällä alueella, kun pilkut jakaantuvat tasaisemmin. Sally Hansenin lakan tiesin olevan kärkikolmikossa. Tätä lakkaa käytin muun muassa Doris-kynsissä ja se kuuluu edelleen suosikkeihini. Ilman aluslakkaa tämä lakka ei kuitenkaan irtoa kulumallakaan. Ykkössuosikkini on arvatenkin Lumenen Gel Effect-sarjasta. Näissä glitterlakoissa ei ole mitään huomauttamisen arvoista. Ne levittyvät kynnelle kauniisti, värivalikoimaa löytyy ja poistaminen käy kädenkäänteessä. Ilman tuskanhikeä.

Perinteisten glitterlakkojen kuningatar oli siis tällä kertaa helppo valita. Mikäli tälläiset glitterit eivät kuitenkaan iske sinuun, suosittelen sinua testaamaan vaikkapa Isadoran sokerilakkoja. Tekstuurilakat antavat kynnelle upean pinnan, ne kestävät pitkään ja poistaminenkin on helppoa- joko olet testannut?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löytyykö sinulta vinkkejä glitterlakkojen poistamiseen? Kaikki neuvot otetaan kommenttiboksin puolella vastaan! ;)

| C&C BLOGLOVINISSA | | C&C BLOGILISTALLA | | C&C FACEBOOKISSA |

IN ENGLISH : I LOVE nailpolishes, especially if they include sparkle of glitters. But which glitternailpolishes are the easiest to take off? Here’s my top 3. Which one is your favourite?


Posted in kauneus and tagged , by NOORA.