TUUNATAAN T-PAITA TOPIKSI

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tästä DIY-postauksesta voimme kiittää Keskisen Vesaa, sillä olen aivan valtavan kauan etsinyt koristeellista kuminauhaa, joka kävisi paidan kaulukseen koristeeksi ja käväistessämme viime viikolla Tuurissa löysin kuin löysinkin sieltä 1,5 metriä valloittavaa pitsinauhaa eurolla. Matti tosin säikähti, kun luuli, että ostoskorissani on materiaalit sukkanauhan tekoa varten.

Eilen siis vihdoin pistin palasiksi tuon Gina Tricotista hankkimani puseron, joka kaipasi hieman päivitystä. Leikkasin paidan kauluksen suuremmaksi ja poistin myös sen t-paitahihat. Assistenttini teki tosin kaikkensa, että paidan muokkaaminen olisi mahdollisimman vaikeaa. Ehkäpä sillä oli oma visionsa kuinka tuunaus pitäisi toteuttaa.

P7282291 (2) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kaula-aukko oli suurennettu ja hihat poistettu, aloin kiinnittää koristenauhaa samalla venyttäen sitä hieman paidan kaulukseen käsin ommellen. Halusin, että topista tulee sellainen, joka pysyy paikallaan napakasti olkapäiden alapuolella, joten oli tärkeää, että huomioon otti myös sen, että nauhaa ei kiinnitä paitaan liikaa.

Ompeleminen olisi käynyt ompelukoneella käden käänteessä, mutta itse valitsin ompelukoneen puuttuessa sen työläämmän vaihtoehdon, ja kiinnitin kuminauhakoristereunan paitaan käsin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopputuloksesta tuli kauniin keijukasmainen ja pusero sopiikin mielestäni kauniisti vaikkapa farkkushortsien kaveriksi. Olkapäät paljaaksi jättävä toppi ei jätä hassumpia rusketusrajojakaan, kun hihan virkaa toimittavia kuminauhaosuuksia voi siirrellä oman mielensä mukaan.

Hmmm.. olisikohan paita osuva valinta vaikkapa tänään päivän asuksi, kun kesän toinen roadtrip on käynnistymässä näillä näppäimillä!

IN ENGLISH : Me (and my dog Eppu) decided to make you guys an easy diy-post about turning a t-shirt into a cute top. I used my old t-shirt from Gina Tricot and with the perfect lace the outcome looked so girly and sweet. I like making the old clothes look brand new and I have a feeling, that this could be just the right top for our roadtrip. Which by the way starts NOW. Have a great day!


Posted in muoti and tagged by NOORA.