OMAA AIKAA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varastatteko usein hetken aikaa itsellenne? Vaikkapa näin sunnuntaiaamuisin, kun muut vielä nukkuvat? Jokin aika sitten en viihtynyt lainkaan yksikseni, vaan kaipasin jatkuvasti seuraa. Olen kuitenkin nyt vihdoin oppinut, että yksin oleminenkin voi välillä olla todella virkistävää. Eilen, katoin itselleni hurmaavan iltapäivävälipalan kauniille tarjottimelle, keitin ison kupillisen vahvaa kahvia Satumetsä-mukiini ja avasin uuden Olivian. Lehdestä sai ammettua muodinnälkään silmänruokaa, mutta herkullisilta maistuivat myös itse tehdyt sämpylät. Leipomaan ryhtyessäni ajattelin kuinka hölmöä onkaan leipoa vain itselleen, kunnes tulinkin toisiin ajatuksiin – kuinka muka voisi olla hölmöä hemmotella itseään tuoreilla sämpylöillä, kun varmasti pienen herkkuhetken on ansainnut.

Ehkäpä mietin vain sitä, kuka olisikaan imuroimassa leivän murusia lakanoilta, kun Eppukaan ei ole kotona. <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntaiaamuunkin valtavan hyvin sopivat sämpylät syntyivät varsin helposti. Sekoitin aluksi hiivapaketillisen kädenlämpöiseen veteen (5 dl), ja lisäsin joukkoon 2 tl suolaa. Heitin mukaan 7 dl sämpyläjauhoja ja 1/2 dl oliiviöljyä. Sekoitin ja vaivasin taikinaan vielä 7 dl jauhoja lisää. Annoin taikinan nousta 30 min ja laitoin uunin lämpiämään 225 asteeseen. Pyörittelin taikinasta n. 16 pikkusämpylää, joiden annoin nousta vielä pellillä 15 min. Sitten pyörylät uuniin ja odottamaan. Kymmenen minuutin kuluttua kahvihetkeni olikin jo valmis alkamaan.

Kun lehti oli koluttu kannesta kanteen ja sänkyni oli täynnä murusia, innostuin viemään lämpimäisiä myös pikkusiskolleni. Se siitä omasta ajasta, taidan sittenkin olla socialbutterfly, jonka on suorastaan pakko lennähtää ihmisten ilmoille, kun yksinolo ja puhumattomuus alkaa tylsistyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN ENGLISH : Good morning guys! It’s Sunday again. Yesterday I decided to bake some rolls and with the newest issue of Olivia-magazine, I spent an amazing coffee break ,just by myself. Lazy moments like that one definitely belong to weekend- I love summer.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.