DIY: HAPSUHELMOILLE

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Se oli kirkuvan keltainen. En muista, mistä Roosan kanssa ne paidat saimme, mutta sen muistan, että se oli ylläni jatkuvasti. Sekä paidan hihat että helma oli hapsutettu ja hapsut hulmuten kirmasimme kesätuulessa paidat yllämme. Mainitsinko jo, että paidan etumusta koristi vaaleanpunainen flamingo ja taisi siinä muitakin viidakon sankareita olla.

Jostain syystä tuo samainen paita muistui mieleeni, kun olin juuri jättämässä jäähyväisiä viime kesänä ostamalleni Vilan harmaalle maximekolle. Mekon helma oli mennyt jo vähän huonoksi ja useat pesut olivat sitä venytelleet suuntaan jos toiseenkin, mutta muuten mekko oli virheettömässä kunnossa. Kun tuo flamingopaita sitten muistui mieleeni, päätin antaa mekolleni uuden mahdollisuuden..

candc9614OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkasin mekon helmasta irti vaurioituneimman reunan ja saksin helmaan pieniä viiltoja melko tiheästi. Viilto kerrallaan repäisin helmaan sitten halkion, joista muodostui nopeasti valloittava hapsuhelma. Hapsuttamisen kanssa kannattaa kuitenkin olla melko tarkkana. Viilto saattaa helposti repäistessä lähteäkin vinosti ylöspäin, jolloin hapsuttaminen vaikeutuu, saksia kannattaakin käyttää apuna myös halkeamaa pidemmälle repäistessäsi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kollaasin mekot täältä & täältä.

Saman ideanhan voi toteuttaa myös maxihameelle ja ideaa voi mielikuvitusta käyttämällä jalostaa suuntaan jos toiseenkin. Hapsuista voi tehdä pitkät tai lyhyet, ne voi leikata eripituisiksi, niitä voi letittää, niihin voi kiinnittää helmiä.. Ja mikä parasta, olen huomannut, että tällä hetkellä maximekkoja ja -hameita löytyy kaupoista melko edulliseen hintaan. Osta perusmekko kaupasta ja tuunaa se persoonallisen näköiseksi!

Joko otit sakset esiin? ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// My dear old maxidress didn’t look so fresh anymore, so I decided to give it a new chance and made it much more fun! It’s easy to cut fringes by scissors and after that you’ll have a brand ”new” dress in your wardrobe. What do you think of this cute outcome?


Posted in muoti and tagged by NOORA.