RUOHONJUURELLA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Vietimme siskoni Roosan kanssa perjantaina hieman laatuaikaa keskustassa. Toisin sanoen, kirosin joka toisella askeleella aamuista päätöstäni laittaa ylleni _villakangastakki_, kun kevätillan lämpötilalukemat alkoivatkin yhtäkkiä kivuta kohti kattoa. Istuskelimme pitkän tovin Laukontorin laidalla katsellen kalamarkkinahälyä ja heliumpallojen rykelmiä, kuuntelimme kajareista pauhaavia iskelmäklassikoita, eikä ollenkaan haitannut, että meitä hakemaan saapunut kyyti oli myöhässä. Tuntui jo niin kovin kesäiseltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupunkikierroksemme ohessa, Roosa raahasi minut nyt vihdoin mukanaan Ruohonjuureen. Olen miljoona kertaa körötellyt Ruohonjuuren ohi bussilla Hämmenkatua pitkin ja ainakin yhtä monta kertaa olen päättänyt siellä käydä visiitillä. Roosa oli jo Ruohonjuuren verkkokaupasta poiminut kauppalistalleen must have-tuotteita, ja kuunneltuani hetken Roosan intoilua kyseisen kaupan tarjonnasta, marssimme innoissamme tutustumaan tähän hieman erilaiseen ruokakauppaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruohonjuuri, ihanan luomu ja ekologinen putiikki tervehtii kävijää aurinkoisin värein ja valtavan tuotevalikoiman kera. Harvemmin sitä ruokakauppakäynnillä hihkuu innosta löytäessään hyllyiltä ostettavaa, mutta täällä menin aivan sekaisin. Roosa oli jo aikaa sitten tehnyt ostoksensa, kun minä vielä pällistelin hyllyjä ja mietin, että mitä pähkinöitä sitä veisinkään Matille tuliaisiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bongailin hyllyiltä monia tuttuja tuotemerkkejä, kuten oman lemppariteeni Clipperin, mutta Ruohonjuuresta löytyi jotakin, joka helpottaa kovasti myös kauneudenhoitoani tulevaisuudessa. En nimittäin tiennyt, että Ruohonjuuri myy myös Laveran luonnonkosmetiikkatuotteita! Itsehän olen aivan koukuttunut Laveran moussemaiseen meikkivoiteeseen. Yllätyksenä tulikin, että jatkossa tulen varmasti käymään Ruohonjuuressa elintarvikkeiden lisäksi ostamassa myös luonnonkosmetiikkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielettömän herkullinen putiikki, kaikin puolin! Tyhjin käsin Ruohonjuuresta on tosin vaikea lähteä pois. Viimeistään ulko-oven kupeesta kannattaa mukaan napata herkullinen supersmoothie. Seuraavan kerran, kun teen treffit kaverin kanssa keskustaan, ehdotan välittömästi paikaksi Ruohonjuuren Smoothie-baaria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostoskassiini eksyi iso kasa ihania herkkuja ja aarteita, juttuja, joita ei välttämättä tavallisen supermarketin hyllyiltä edes löydä. Pussillisen saksanpähkinöitä annoin tuliaisiksi Matille, ja mies saikin rouskutella oman pähkinäallergiani vuoksi yksinään koko pussin suihinsa. Itse kaadoin sen sijaan kurkusta alas Lapin Marian luomutyrnismoothien, joka peittoaa taatusti vitamiinimäärällään monet vitamiinitabletit. Teehamsterina nappasin hyllystä mukaani myös uusia teemakuja, jännityksellä odotankin jo millainen makunautinto Sweet Chilli-tee onkaan!

Tampereelta löytää kyllä jatkuvasti toinen toistaan ihanampia myymälöitä ja putiikkeja, joiden olemassaolosta ei edes paljasjalkainen tamperelainen ole välttämättä tiennyt. Ruohonjuureen suuntaamista suosittelen lämpimästi jokaiselle, tämä ekomarket vie sydämesi takuuvarmasti. Luonnollisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Look! It’s summertime, and the weather is fine! Last Friday was amazing and we spent the whole evening in the city centrum with my littlesister Roosa. We also visited an amazing and ecological ecomarket Ruohonjuuri, which is located in Tampere. What a lovely and delicious shop!


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.