ONNELLISIA UUTISIA JA HERKULLISIA HETKIÄ TRATTORIASSA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neljä vuotta nuorempi pikkusiskoni on elämäni pippuri ja suola samassa sirottimessa. Herkullinen ja äänekäs pakkaus, jota ilman elämäni olisi niin paljon kurjempaa. Ollessani Lontoossa sain hämmentävän kuvaviestin. Viestissä oli miehen käsi, jota koristi kihlasormus. Minun pikkusiskoni oli mennyt kihloihin hurmaavan Napensa kanssa, josta on vuosien varrella tullut minulle kuin ihkaoikea pikkuveli. Tykkään teistä niin, että halkean, ja siksi veinkin rakkaan seurueeni eilen juhlimaan tätä upeaa asiaa Trattoriaan, jonne olin saanut kutsun kuohuviini- ja menutastingiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tammerin puistossa sijaitseva Trattoria henkii lämmintä tunnelmaa, herkullisia tuoksuja ja italiaista filosofiaa jo ravintolaan astuttaessa. Olimme kaikki niin kovin otettuja, kun ravintolapäällikkö Sanna Westman liittyi seurueeseemme ja ojensi tuoreelle kihlaparille ruusun, kun olimme saapuneet tunnelmalliseen kabinettiin. Kuohuviinitasting oli sen sijaan elämäni ensimmäinen ja odotinkin innolla millaisia makuja ilta toisikaan tullessaan.

Hotelli Tammerin kupeessa sijaitseva, vuonna 2010 avattu Trattoria tarjoaa menullaan erilaisia vaihtoehtoja moneen eri makuun. Ravintolan täyttääkin ilta toisensa jälkeen herkuttelijoiden joukko, joten Westman suosittelikin, että Trattoriaan suunnatessasi pöytävaraus on hyvä tehdä etukäteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuohuviinitasting oli äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus, vaikka itse alkoholia juonkin todella harvoin. Kolmen eri kuohuviinin maistelu erilaisten makujen kera oli opettavaista ja kukin seurueemme jäsenistä kuunteli suurella mielenkiinnolla Westmanin kertoessa kuohuviineistä tarkemmin. Omaksi suosikikseni nousi melko vahvamakuinen, voimakas mutta täydellinen seurustelujuoma Rotari, joka onkin ollut jo pitkään osa Trattorian viinilistaa.

Kun eteemme kannettiin lajitelma Trattorian alkupaloista, keskustelu hiljeni ja ruoka vei kielen mennessään. Minä maistoin elämäni ensimmäistä kertaa muun muassa vasikkaa, kun taas Matti nautti suussasulavista katkaravuista ja mustekalasta. Roosa maisteli alkupaloina herkullista lohta ja Nape, joka aiemmin ei pitänyt lainkaan oliiveista, tyhjensi alkupalalautasta juurikin nyt herkullisten oliivien osalta. Westman korostikin, että Trattorian menu on kovin sesonkihenkinen ja löysimmekin kaikki uusia makuja maisteltaviksemme alkupalalautasella olleiden herkkujen joukosta. Ja mikä parasta, useat tuotteet ja raaka-aineet ovat peräisin lähistöltä, kuten Mouhijärveltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun ilta alkoi jo hämärtyä ja alkupalalautanen oli herkuteltu tyhjiin, oli vuorossa monen herkkusuun lemppariosio, jälkiruuat. Trattorian keittiö oli koonnut meille tarjolle valikoiman Trattorian jälkiruokalistalta, ja voi mikä makujen sinfonia pöytäämme kannettiinkaan!

Itse naulitsin katseeni välittömästi menun kestosuosikkiin, suklaakakkuun, mutta lautaselleni kokosin maistiaisia niin tiramisusta kuin erilaisista juustoistakin, unohtamatta myöskään italialaisia ohukaisia vadelmalla ja mascarponella. Nuo ohukaiset taisivat lopulta nousta omaksi suosikikseni listalta (sen suklaakakun lisäksi siis).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kihlajaisjälkiruokien kera joimme vielä kuohareiden lisäksi myös kahvia, minä lattea ja pojat espressoa ja onnellisina mahat pullollaan nautimme hyvästä ruuasta ja herkuista pitkälle iltaan. Olimme kaikki niin vaikuttuneita tästä ihanasta elämyksestä, että teimme jo päätöksen käydä vähintään kerran vuodessa samalla porukalla herkuttelemassa Trattorian menun ääressä. Kuinka virkistävää onkaan löytää uusia ravintolasuosikkeja Tampereelta! Pakko vielä erikseen kehua sitä, kuinka asiantunteva ja ystävällinen palvelu ravintolassa olikaan. Ravintolakokemuksemme oli kaikin puolin niin täydellinen, että voin lämmöllä suositella Trattoriaa myös teille, kun etsitte hurmaavaa paikkaa, jossa herkutella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Eikö näyttänytkin varsin suussasulavalta tuo jälkiruokalautanen? Yhdessä Trattorian kanssa haluamme hemmotella myös yhtä teistä. Kommentoimalla tätä postausta, olet mukana arvonnassa, jonka voittaja voittaa itselleen lahjakortin, jolla hän voi lunastaa itselleen ja ystävälleen ilmaiset jälkiruuat ruokailun yhteydessä Trattoriassa. Nam! Tätä arvontaa ei missään nimessä kannata jättää väliin- itse mietin jo nyt, milloin seuraavan kerran ehtisin herkuttelemaan Trattoriaan tuon suklaakakun ääreen!

Osallistumisaika alkaa nyt ja päättyy keskiviikkona 12.3. klo 23.59.

Vielä kerran onnea Roosa ja Nape ja suuren suuri kiitos Trattorialle näistä herkullisista kihlajaisjuhlista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Postaus toteutettu yhteistyössä Trattorian kanssa.


Posted in ruoka and tagged , , by NOORA.