INSPIROIVA JÄRJESTELMÄKAMERA VOI PIAN OLLA SINUN

Äiti.

DSC_0238

Nainen, joka inspiroi minua olemuksellaan, persoonallaan, taidoillaan, luovuudellaan ja periksiantamattomuudellaan. Hän saa minut nauramaan, hän lohduttaa, kun maailma vetää maton jalkojen alta ja auttaa jaksamaan, kun tuntuu siltä, että tekisi mieli heittää pyyhe kehään. Kun luovuus ei kuki, menen hänen luoksensa. Äiti saa esiin parhaat puoleni, saa mielikuvitukseni laukkaamaan ja ruokkii innostustani luovuutta vaativia asioita kohtaan.

Kun Nikon kysyi #CreativeTrail-kampanjan tiimoilta minulta, kuka minua inspiroi, vastausta ei tarvinnut miettiä nanosekuntia kauempaa.

”Äiti tietysti.”

DSC_0230

Minä ja inspiraationlähteeni, rakas Jaana-äiti, pääsimme viettämään yhdessä laatuaikaa. Matkaamme saimme Nikon D5500-järjestelmäkameran, jolla ikuistimme yhteisen päivämme myös kameran muistikortille. Näin tekin pääsette nyt kurkistamaan kuinka inspiroivan päivän vietimmekään yhdessä.

Kukapa ei inspiroituisi upeista kengistä? Aloitimme päivämme ja yhteisen seikkailumme huimaavan upeasta Näsilinnasta ja Museo Milavidasta, jossa on esillä Unelmien askeleet-näyttelyn muodossa jalkinesuunnitelija Salvatore Ferragamon kenkiä. Tiesin, että näyttelystä ammentaisimme varmasti paljon inspiraatiota illan ”ohjelmaa” varten..

DSC_0175DSC_0198

Ferragamon luomuksissa ovat astelleet niin Angelina Jolie, Nicole Kidman kuin Marilyn Monroekin, ja toinen toistaan mielikuvituksellisempia kenkiä katsellessani, en voinut olla miettimättä sitä, kuka tai mikä onkaan ollut Ferragamon inspiraationa. Äitini totesi hyvin, että inspiraatiota voi ammentaa mistä vaan. Kunhan muistaa pitää tuntosarvet jatkuvasti ylhäällä ja elää hetkessä, ympäristö, oma elämä, läheiset tai historian havina voivat tarjota ihmiselle paljonkin inspiraation lähteitä.

DSC_0187

Näyttelyn kierrettyämme istahdimme iltapäivän teehetkeä viettämään tunnelmalliseen Café Milavidaan. Kaivoin laukustani esiin luonnosteluvälineet ja näkemästämme inspiroituneena, hahmottelimme muistivihkoon piirroksia omista unelmajalkineistamme. Selasimme Nikonin muistikortilta kenkien kuvia läpi ja sisäistimme näkemäämme.

Minua jännitti ikuistaa päiväämme tuolla upouudella järjestelmäkameralla, sillä uuden kameran toimintojen opetteleminen ottaa aina oman aikansa. Nikon D5500-järjestelmäkameran toiminnot ovat kuitenkin todella käyttäjäystävällisiä, bloggaajan on vaikea olla ihastumatta kameran wifiin ja kuvanlaatu on ensiluokkaista. Huoleni olivat siis täysin turhia.

Inspiroiva ja taiteellinen päivämme sai vielä jatkoa, kun laitoimme oman taidepajan pystyyn. Omien luonnoksiemme pohjalta teimme vesivärityöt unelmiemme jalkineista ja nyt rajana oli vain mielikuvitus. Emme ole kenkäsuunnittelijoita ja jalkineemme eivät välttämättä ole niitä käytännöllisimpiä, mutta pääasia olikin, että nämä kengät olivat tekijöidensä inspiroitumisen tuloksia.

Äidin kenkä oli kuin tekijänsä omakuva. Silhuetti koristaa kengänkärkeä ja tuo laivamainen olemus tulee esiin kauniisti värimaailman kautta, aivan kuin laiva seilaisi vaaleansinisellä ulapalla. Minun mielessäni sen sijaan säihkyi vielä mennyt syksy. Ruskasta värinsä saanut kenkä on koristeltu säihkyvin yksityiskohdin ja maltillinen korko takaa sen, että tämäkin lenkkaritypy pysyisi näillä kengillä pystyssä.

Luovuus pitää rohkeasti päästää valloilleen. Pitää yrittää vaikka ei oikein osaisikaan. Jos haluaa tehdä jotakin, täytyy rohkeasti tarttua siveltimeen, katsella maailmaa ja nauttia siitä.

Minä kiitän äitiä kaikesta siitä valloittavasta inspiraatiosta, jonka hän on minulle antanut.

Nyt haluan kuulla kuka henkilö inspiroi sinua eniten.

Luvassa on nimittäin vuoden huikein kilpailu.

”Kuka tai mikä on sinun inspiraationlähteesi?”

Vastaamalla yllä olevaan kysymykseen kommenttiboksissa, osallistut kilpailuun, josta yksi voittaa itselleen Nikon D5500-järjestelmäkameran. Tämä kamera on jo ehtinyt valloittaa minun sydämeni, ja pian samanlainen aarre saattaa roikkua juuri sinun kaulallasi, tallentamassa inspiroivia hetkiä.

Osallistumisaika päättyy 27.12.2015 klo 23:59.

Haluan, että kommenttiboksi on pian pullollaan inspiroivia vastauksia, sillä vastausten joukosta pääsen valitsemaan tuon onnekkaan voittajan.

Ja vielä yksi juttu; kiitos, että inspiroitte minua.

DSC_0232

enkku2

I got an amazing chance to participate in Nikon’s #CreativeTrail-campaign. They wanted to know who is the person who has inspired me the most, and immediately, I had the answer in my mind. My mom, of course. She is a talented woman, who has given me so much. I was so excited about organizing her a memorable and inspiring day. With Nikon D5500, we spent a fun afternoon and as you can see, we had so much fun. Shoes, shoes and shoes! After admiring Salvatore Ferragamo’s art, we designed our own shoes with some imagination and paintbrushes. What do you think of the outcome?


Posted in and tagged , , , by NOORA.