EI AUTA ITKU JOULUMARKKINOILLA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

IMG_1694 IMG_1719 IMG_1692

Champs Élyséen joulumarkkinat Pariisissa ovat piirtyneet verkkokalvoilleni pilkuntarkasti. Istuimme äidin kanssa pari vuotta sitten turistibussin kattoterassilla vihlovassa loskasateessa, ihan vain sen vuoksi, että näkisimme paremmin kaupungin valot, aistisimme jouluisen tunnelman ja saisimme ikuistettua nuo fiilikset myös kameroidemme muistikorteille. Suussani maistan vielä herkulliset joulukojusta ostetut ranskanperunat ja makeiset, jotka saivat mielenkin niin jouluiseksi, että keskellä Pariisin vilkkainta keskustaa teki mieli alkaa laulaa joululauluja.

Ihan Pariisiin asti emme tällä kertaa lähteneet etsimään joulumieltä. Miksi lähteä merta edemmäs jouluilemaan, kun Tampereen Kaukajärvellä sijaitsevan Haiharan kartanon läheisyydestäkin löytää joulun.

IMG_1711 IMG_1731 IMG_1724

Kartanomiljöössä vietettiin viime sunnuntaina jouluista tapahtumaa, jonne tämäkin tonttu suuntasi ihastelemaan jouluisia tuotteita. Koska emme vietä kotona tätä joulua, maltoin mieleni enkä hankkinut joulukoristeita tästä tapahtumasta lainkaan, viiden euron piparkakkutalo tosin jäi kaivertamaan mieleen, sellaista kun en itse saisi koskaan aikaiseksi.

IMG_1727 IMG_1718

Kuinka ollakaan, mukavan jouluisen sunnuntaimme hyvän mielen rikkoi kuitenkin eräs meille tuntematon naishenkilö. Äitini kanniskeli sylissään vanhempieni karvatonta kiinanharjakoiraa Eetua, joka oli puettu pakkaselta suojaan suloiseen villapukuun. Eräs pikkutyttö ihasteli Eetua kovaan ääneen äidilleen, johon tytön äiti yhtäkkiä tokaisi: ”Siis aivan kamala koira!”. Mitä ihmettä?! Minä ja äitini seisoimme Eetun kanssa vieressä ja toinen laukoo yhtäkkiä tuollaisen kommentin päin naamaa. Vaikka kyseisen naisen myymät koristeet eivät mikään taiteellisuuden riemuvoitto olleetkaan, ei minun olisi tullut mieleenikään haukkua niitä rumiksi. Haloo, missä käytöstavat! Tuli ihan paha mieli Eetun puolesta. Pieni karvaton reppana on yksi persoonallisimmista tyypeistä jonka tiedän.

IMG_1716
IMG_1735

Hih, eli sellainen iloinen joulutapahtuma kuului sunnuntaihimme. Hyvä mieli palautui kuitenkin nopeasti, kun äidin kanssa lipitimme kupilliset herkullista mustikkateetä kotiin päästyämme. Jouluista mieltä kaikkien tiistaipäivään! ♥

// ..you better watch out, you better not cry.. Santa Claus is coming to town! This beautiful Christmasmarket was held here in Tampere on last Sunday. Even though I’m not going to spend Christmas here in Finland, I love Christmas flowers and decorations. I have a feeling that X-mas is going to be so different this year..


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.