PERJANTAIPIRKKO #5

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Pirkko on tänä perjantaina hyvällä asialla.

Luin koskettavan tarinan nuoresta naisesta, joka sairastui rintasyöpään yhtäkkiä ja arvaamatta. Hän ei olisi koskaan uskonut, että diagnoosi osuisi omalle kohdalle, hänhän oli vasta niin kovin nuori. Rinnasta löytynyt kyhmy ajoi kuitenkin tytön lääkärin puheille ja hyvä niin. Syöpä havaittiin tarpeeksi ajoissa.

pirkko5-800x773[1]

Joka vuosi yli 4800 naista sairastuu rintasyöpään. Tänään, 4.10., vietetään Roosa nauha-päivää. Vaaleanpunainen nauha symboloi taistelua rintasyöpää vastaan ja ostamalla kolmen euron arvoisen Roosa nauhan, olet mukana tässä tärkeässä kamppailussa niiden äitien, siskojen, isoäitien ja muiden naisten kanssa, joita sairaus koskettaa. Tukea ja neuvontaa tarvitsevat myös sairastuneiden läheiset ja lahjoitusvaroin tuetaankin myös heitä samalla kun kotimaista rintasyöpätutkimusta pyritään tehostamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auttaa voi monella tavoin. Itse kiinnitän tänään paitaani R-kioskilta ostamani roosanvärisen nauhan, mutta lahjoituksen voi tehdä myös netissä tai ostamalla Roosa nauhan yhteistyökumppaneiden tuotteita. Esimerkiksi bloggaajat voivat sen sijaan laittaa pystyyn vaikkapa oman keräyslippaan!

On kyse vakavasta asiasta ja pienikin lahjoitus auttaa. Pirkko haluaakin muistuttaa pitämään itsestänne huolta, nuortenkin naisten on hyvä tutkia rintansa säännöllisesti, sillä ennaltaehkäisy ja aikaisin havaitut muutokset rinnoissa ovat tärkeitä aseita rintasyövän vastaisessa taistelussa.

Vaaleanpunaista päivää kaikille. <3


Kuka on Pirkko? Kurkkaa täältä.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.