MAANANTAIN MAKARONILAATIKKO & MUITA KERTOMUKSIA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kukkuluuruu rakas blogiseni! En tiedä huomasiko kukaan, mutta pidin elämäni ensimmäisen (?!) reilun viikon breikin blogini puolelta ja keskityin enemmän Instagramin ylläpitoon ja storyjen julkaisuun. Tätä on toivottu paljon ja jatkossa pyrin siihen, että Instagramini olisi aktiivisempi päivittäin. Blogia en suinkaan ole unohtamassa; kirjoitustahti palaa jälleen normaaliksi ja yritän saada aikatauluni järjestettyä niin, että molemmat tärkeimmät somekanavani tuottavat sisältöä teille luettavaksi ja katsottavaksi tiuhaan tahtiin. Rakastan Instagramia ja omalla tavallaan sen nopeatempoisuus on ihanaa, mutta rakas päiväkirjani on kuitenkin täällä blogin puolella ja sen lopettaminen tuntuu ainakin vielä kovin vieraalta ajatukselta.

Mutta takaisin arkeen! Mikä kuuluisikaan arkeen paremmin kuin maanmainio makaronilaatikko, jota olen valmistanut keittiössämme jo useampaan otteeseen. Viimeksi viime viikonloppuna, kun kotoilimme yhdessä hoitokoirulin kanssa. Sillä välin, kun makaronilaatikko kypsyi uunissa, ehdimme heittää hyvän lenkin karvakaverin kanssa. Kun saavuimme kotiin, oli Matti kattanut pöydän valmiiksi ja pääsin suoraan makaronilaatikon kimppuun. Kas tässä teillekin ohje!

Keitä valitsemasi makaronit (n. 400g) ja valuta ne. Pilko iso sipuli silpuksi ja paista jauhelihaa noin 400 g kypsäksi pannulla. Heitä sipulit joukkoon ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Myös yrtit sopivat joukkoon – itse käytin basilikaa! Kaada paistettu jauheliha sekä valutetut makaronit isohkoon vuokaan ja valmista munamaito.

Riko kulhoon kolme kananmunaa ja kaada joukkoon Valion ruokakermaa (2 ½ dl). Pikkuripekka-pippurijuustokerma on oma suosikkini! Lisää lopuksi 6 ½ dl maitoa ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin tasaiseksi seokseksi. Kaada munamaito vuokaan. Siivuta päälle tomaattiviipaleita ja viimeistele parmesanjuustolla. Kypsennä makaronilaatikkoa 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Näin helppoa se on! Olen tykästynyt kovasti tähän reseptiin ja etenkin pippurikerma tuo annokseen sopivasti makua ja potkua. Itse en kaipaa makaronilaatikon kaveriksi kuin lurauksen ketsuppia, mutta toki muutama suolakurkku sopii kylkeen erinomaisesti. Ruokaa valmistuu kerralla näppärästi useammaksi päiväksi ja aikaa jää työpäivän jälkeen muuhunkin kuin ruuanlaittoon – kuten koiran rapsutteluun! ;)

Hyvää viikkoa kaikille! <3


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.