PELLAVAA POUTAPÄIVIIN

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti


Pellavamekko: Nosh //*hankittu saadulla lahjakortilla
Aurinkolasit: Shadeshares
Kengät: Palmroth //*saatu


Olen pitkään vältellyt pellavavaatteita viimeiseen asti ja syy siihen on hyvin yksinkertainen. En ole tiennyt kuinka vaatetta tulisi huoltaa sen pitkän käyttöiän takaamiseksi ja toiseksi, eteeni on osunut vain ja ainoastaan sellaisia pellavavaatteita, jotka ovat parin autossa istutun minuutin jälkeen olleet niiiiiin rypyssä, että koko loppureissu on mennyt ryppyjä stressatessa. Totuushan on, että pellavavaatteiden kuuluukin rypistyä ja rypyt tuovat jopa kaunista tekstuuria pintaan. Koska pellava on materiaalina täydellinen kesähelteisiin ja  materiaalina se hylkii likaa, päätin unohtaa ryppyhuolet ja rakastua rohkeasti pellavaan.

Pellavaihastukseni alkoi kasvaa jo reilu vuosi sitten tämän Nanson paitapuseron ansiosta. Olen käyttänyt sitä lukuisia ja lukuisia kertoja, ja paita näyttää edelleen uudelta. Tuon kokemuksen pohjalta uskaltauduin hankkimaan myös elämäni ensimmäisen pellavamekon, tällä kertaa Noshin valikoimasta. Kun Noshin pellavamalliston joukkoon kuului musta mekko, klikkasin sen välittömästi ostoskoriin. Käytännöllinen, kaunis ja laadukas mekko tulisi ratkaisemaan monen monta asudilemmaa.

Heti tilauksen tehtyäni, sähköpostiini saapui Noshilta ohjeet, kuinka mekkoa tulisi huoltaa (erinomaista palvelua Nosh!). Viestistä löytyi ohjeet kuinka pestä ja säilyttää vaatetta ja tuon viestin luettuani opin niin paljon uutta! En esimerkiksi tiennyt, että pellavavaate kannattaa kastella ennen pesukoneeseen laittamista ja kankealta tuntuva kangas pehmenee kyllä pesun jälkeen käytettäessä. Pesuryppyjä voi välttää monin eri keinoin ja säilytykseen suositellaan henkaria. Olisivatpa nämä ohjeet olleet käytössäni jo aiemmin!

Mekko on niin kaunis, että lupaan tehdä parhaani sen kunnon säilyttämiseksi. Taskuilla varustettu elegantti Ariana-mekko tuntuu yllä kevyeltä ja materiaali pehmeältä ja mekko soveltuu käytettäväksi niin arkeen kuin juhlaan. Kyseessä onkin todellinen luottovaate.

.. ja mustasta mekosta ei ryppyjä edes huomaa. ;)

Tykkään tästä asukokonaisuudesta aivan valtavasti – Palmrothin Erikat viimeistelevät kesätyylin, mutta yhtä hyvin mekko sopii myös tennareiden kaveriksi!


Posted in muoti and tagged by NOORA.