17/52 ARKIKUVA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

parsaa uunissa


MILLOIN? Grillikausi korkattiin jo toissaviikonloppuna, mutta grillailuinto jatkui viime viikollakin, kun erään arki-illan iloksi päätimme grillailla hieman vesisateessa pihvejä.

MISSÄ? Valmistin grilliherkuille lisukkeita keittiössä ja katoin arki-illan juhladinnerin olohuoneessamme olevalle ruokapöydälle.

MITÄ? Tuttu keväinen ilmiö on taas täällä – olen koukuttunut parsaan! Maistoin tankoparsaa ensimmäisen kerran vasta muutama vuosi sitten. Tuo herkku nousi välittömästi suosikkieni joukkoon ja viimeistään tämän ruuan myötä, kevättä ja parsakautta on odottanut erityisen innokkaasti. Tällä kertaa lisuke valmistui jääkaapin jämistä; katkaisin parsoista pois kuivat kantapalat ja asettelin parsat oliiviöljyn päälle uunivuokaan. Rouhin päälle pippuria ja suolaa sekä siivutin parsojen kaveriksi pari ohutta siivua sitruunaa. Samaan uunivuokaan voi heittää kaveriksi myös puolitettuja kirsikkatomaatteja tai kuten eilen tein, kesäkurpitsanpalasia. Pidin parsoja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristeeksi heitin päälle hieman basilikanlehtiä ja päättelin nopeasti tyhjentyneestä uunivuuasta sen, että tätä herkkua kannattaa tehdä uudemmankin kerran.


 


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.