KUN OSTIN URHEILUKELLON – HITTI VAI HUTI?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

POLAR IGNITE KOKEMUKSIAPOLAR IGNITE KOKEMUKSIAPOLAR IGNITE KOKEMUKSIA


Huppari : Björn Borg
Housut : Björn Borg
Tennarit : Nly Shoes


POLAR IGNITE KOKEMUKSIA

Hankin urheilukellon ranteeseeni kahdesta syystä; tarvitsin rannekellon ja olin äärimmäisen kiinnostunut siitä, kuinka paljon kartutan päivässä askeleita. Urheilukello niputti siis yhteen kaksi kärpästä! Etenkin etäpäivinä kännykän mittari näytti huolestuttavia askelmäärälukemia ja koin, että urheilukellon avulla saisin tietooni huomattavasti luotettavampaa dataa. Kännykkä kun ei jatkuvasti seuraa mukanani. Ensimmäinen ongelma urheilukellon hankinnassa ilmeni kuitenkin eteeni heti.

Miten ikinä osaisin valita urheilukelloviidakosta sen minulle parhaan vaihtoehdon? En voi sanoa varsinaisesti harrastavani liikuntaa, enkä kaivannut kelloltani juurikaan urheilusuorituksiin liittyvää dataa. En ollut niinkään kiinnostunut esimerkiksi kulutetuista kaloreista, tarvetta oli lähinnä sille, että treenikerrat tallentuisivat muistiin ja pystyisin hieman seurailemaan hiihtolenkkieni pituutta. Nopeiden googlettelujen perusteella tein valintani ja kävin ostamassa itselleni Polar Igniten (*ei mainoslinkki). Kello vaikutti erinomaiselta ominaisuuksiltaan ja se oli kaiken lisäksi oikein nättikin.

Yhteiseloa urheilukellon kanssa on takana nyt kolme kuukautta ja edelleen olen äärimmäisen tyytyväinen valintaani. Kello on ranteessa 24/7, ja olen sen ansiosta jopa vähentänyt hieman puhelimella hengailua, kun kellon katsomiseen ei vaadita enää kännykän käteen ottamista. Urheilukellon akku kestää hyvin ja kännykässäni olevaan sovellukseen päivittyvät automaattisesti treenikertani. Toki sovelluksesta löydän halutessani myös kulutetut kalorit, ajan, kilometrit ja muut tarkemmat treenikerran tiedot, mutta itselleni se toimii lähinnä päiväkirjana – kun perjantaina työpäivän jälkeen tsekkaa sovelluksen ja tajuaa skipanneensa koko viikon treenailut, saa hieman lisätsemppiä viikonlopun urheilusuorituksiin! En ole ottanut stressiä siitä jos askeleet eivät saavuta päivittäin 10 000 askelta (miten ne aina voisivatkaan, jos työpäiväni sisältää 10 tuntia koneella istumista!), mutta on ollut mielenkiintoista huomata kuinka paljon tuohon määrään vaikuttaakaan esimerkiksi se, että kulkeekin työmatkan kävellen eikä autolla.

Kellossa on paljon myös hienouksia, joita arvostan. Sykkeenmittaus ranteesta on ominaisuutena kiva lisä, samoin integroitu GPS, jos haluan vaikkapa lenkin jälkeen tsekata lenkkini sovelluksesta löytyvästä kartasta. Unen seuraaminen on ollut hurjan mielenkiintoista ja tuntuu huimalta huomata kuinka oikeassa mittarit ovatkaan. Monesti, kun tunnen nukkuneeni yöni huonosti, sovellus kertoo samaa dataa. Ennen kellon hankintaa en myöskään ollut tajunnut sitä, kuinka monta kertaa uneni yön aikana keskeytyykään. Sovelluksen ansiosta olenkin ymmärtänyt myös palautumisen merkityksen. Treeni-intoni iskee ylle monesti inspiraation tavoin; saatan viikon sisään kiskaista useammatkin treenit ja sitten kummastella, miksi kroppa ei pysy menossa mukana. Kun sovellus varoittaa ylikuormittumisesta, pysyy maltti mukana.

POLAR IGNITE KOKEMUKSIA

Olen melko kilpailuhenkinen persoona, joka tekee kovasti duunia tavoitteensa saavuttaakseen. Siksi olinkin hitusen jopa huolissani kelloa hankkiessani, että se aiheuttaisi minulle stressiä. Niin hassulta kuin se kuulostaakin. Entä jos olisi köllähtänyt jo pitkän päivän jälkeen sohvan nurkkaan ja tavoiteaskelmäärästä puuttuisi muutama tuhat? Olisiko minun ”pakko” vaihtaa vielä lenkkikengät jalkaan? Pöh, olin turhaan huolissani. Kellon näytön saa asetettua jopa niin, että saavuttamattomat päivätavoitteet eivät ole koko ajan näkyvillä. Huono omatunto kolkuttelee hetkellisesti vain silloin, kun kello pärähtää ranteessasi ja kehottaa nousemaan kesken Netflix-maratonin jaloittelemaan.

Hankintani oli lopulta niin onnistunut, että ostin tismalleen samanlaisen kellon myös Matille helmikuussa vuosipäivälahjaksi. Liekö kellojen syytä vai ei, mutta Polar-tiimimme on viettänyt todella urheilullista alkuvuotta!

Muita urheilukellollisia langoilla?

POLAR IGNITE KOKEMUKSIAPOLAR IGNITE KOKEMUKSIA


Posted in muoti and tagged , by NOORA.