JOULUN JÄMÄHERKUT JÄLKKÄRIKSI

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Keittiömme nurkassa seisoo kaappi, joka kätkee sisuksiinsa kotimme kuivatarvikkeet. Sekä kaikki ne jouluksi hankitut vierasvarat ja osan lahjaherkuista, joilla meitä joulun aikana hemmoteltiin. Varauduimme jouluun herkkuvaraston osalta hitusen liian laajalla konvehti-/karamellivalikoimalla ja koska emme edes ole kovia herkkusuita, olin huolissani, että joulun herkut jäävät pölyttymään kaapin sisuksiin. Kunnes päätin, että jämäherkuista voisi vielä kerran napostella oikein todelliset jouluöverit.

Tällä reseptillä pääsetkin näppärästi eroon niin pipareiden koristelusta ylijääneistä kuorrutteista kuin pakkaseen unohtuneesta piparitaikinastakin.

Laita uuni lämpiämään piparitaikinan paisto-ohjeessa olevan astemäärän mukaiseksi ja kauli piparitaikina littanaksi. Painele taikinaan pyöreitä kuvioita vaikkapa lasin reunan avulla ja kuori konvehdit (itse käytin Omar-karamelleja) papereistaan, myös suklaakonvehdit käyvät erinomaisesti tähän hommaan. Piilota karamelli piparitaikinan sisuksiin kääntämällä pipari puoliympyrän muotoiseksi ja painele reunat kiinni esimerkiksi haarukan avulla. Paista keksejä uunissa ohjeen mukainen aika (mielellään yläkanttiin, jotta karamelli ehtii sulaa) ja anna jäähtyä.

Koristele mestariteoksesi kuorrutteilla ja heitä päälle vielä loput joululeipomuksissa käyttämistäsi strösseleistä.

Tammikuun överein jouluherkku soveltuu erinomaisesti kahvitauon kaveriksi. Itse popsin näitä selatessani paperikuviksi teettämiäni joulukuvia ja fiilistelin ajatusta siitä, että kuusen saa kantaa sisälle taas jo reilun 10 kuukauden kuluttua.. ;)


Posted in ruoka and tagged by NOORA.