KIRJAKASASSANI JUURI NYT

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Tein viime vuonna uuden vuoden lupauksen, josta olen pitänyt kynsin ja hampain kiinni. Iltaisin olen yrittänyt vaihtaa kännykän pokkariin ja junamatkat ovat kuluneet kirjaa lukien musiikin kuuntelemisen sijasta. Kyseessä ei siis oikeastaan ollut lupaus, vaan toive ja haaste itselleni järjestää enemmän aikaa kirjojen lukemiselle. Ja siinä minä onnistuin. Luin viime vuonna ainakin kirjan kuukaudessa ja samaa tahtia haluan jatkaa tänäkin vuonna. Kävin jopa hankkimassa uuden kirjastokortin kadonneen tilalle ja vierailin läheisessä kirjastossa useamman kerran vuoden aikana kuin sitä edeltävinä vuosina yhteensä. Hyvä minä – rakas harrastus on siis jälleen herätetty henkiin!

Lukuprojektini on jo hyvässä vauhdissa tätäkin vuotta ajatellen ja kaksi ensimmäistä kirjaa on jo luettu. Sisko Savonlahden kirjan sain loppuun vuoden ensimmäisenä päivänä ja joululahjaksi saatu, iiiihana, Siiri Enorannan Tuhatkuolevan Kirous on viimeisiä sivuja myöten luettu läpi. Kyllä, olen opetellut lukemaan myös useampaa kirjaa kerralla, jotta vaihtelu välillä virkistäisi ja lukuintoa riittäisi. Näissä kahdessa teoksessa ja niiden yhtä aikaa lukemisessa oli tosin kyse siitä, että ne olivat niin mukaansatempaavia, että kumpaakaan ei olisi malttanut laskea käsistään.

Sisko Savonlahti kirjoittaa Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu-teoksessaan hurmaavan taidokkaasti. Juuri tällaista kirjaa kaipasin joulun välipäiviin. Kirjassa ei tapahdu suuria juonenkäänteitä, siinä eletään nuoren naisen elämää. Aallokoita siihenkin toki mahtuu, mutta kenen elämä nyt olisikaan tyynellä järvellä soutelua. Tarina on pehmeä kasvutarina, varmasti monelle myös samaistuttava ja erityisen sopivaa luettavaa niihin hetkiin, kun oma elämä on yhtä mylläkkää.

Siiri Enorannan Tuhatkuolevan Kirous voitti Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2018 ja tämä kirja päätyi nopeasti myös omien toivelahjojeni joukkoon. Matin vanhempien antamasta paketista tämä kaunis kirja lopulta paljastui, ja tartuin siihen heti. Maaginen tarina on taidokkaasti kerrottu, päähenkilöön alkaa nopeasti suhtautua kuin pippuriseen pikkusiskoon ja fantasiamaailma nostaa ihastuksesta hiukset pystyyn. Oikea ja väärä taistelevat keskenään, siinä missä kömpelö Pau löytää uusia ulottuvuuksia itsestään. Lue tämä! Lupaathan?

Matin joulupakettiin valitsin lahjan bloggaajakollegani Irenen suosituksesta ja sen verran nopeasti mies ahmaisi kirjan kitusiinsa, että päättelin Norsunluukoira Rokan olleen nappivalinta. Eläinystävänä haluan ehdottomasti lukea itsekin tämän huikean tositarinan ja kirja onkin omalla lukulistallani seuraavana.

Toiko Pukki sinulle kirjalahjoja? Uudet lukuvinkit ovat aina tervetulleita!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.