KESÄOLOA TORIAAMUSTA

Minulle käy aina näin. Viikonloppuaamuisin, jolloin _suunnittelen_ nukkuvani pitkään, heräänkin yhtäkkiä kukonlaulun aikaan pirteänä kuin peipponen. Tänään keittelin kahvia jo kahdeksan aikaan ja hiivin sohvalle lukemaan kirjaa, etten häiritsisi sikeästi kuorsaavaa miekkostani. Puoli kymmeneen asti maltoin odotella ja viettää rauhaisaa aamua, sen jälkeen kävin herättämässä Matin ja ehdotin josko lähtisimme Laukontorille kunnon aamiaiselle. Unihiekat häipyivät silmistä nopeasti herkullisen ehdotuksen ansiosta ja pian istuimmekin jo autossa.

Kun kerroin teille tässä postauksessa Tampereen Kukkaisviikoista ja eritoten Kehräsaaren Korttelijuhlista, innostuin ohjelmasta itsekin niin, että sen sijaan, että olisin istahtanut Matin kanssa aamupalalle, suuntasinkin Parturi-kampaamo Rastaan, jossa tehtiin tänään kukin koristeltuja lettikampauksia pikana. Maksan mielelläni kymmenen euroa siitä, että saan kesäviikonloppua varten upean kampauksen kutreilleni ja pääsinkin istahtamaan suoraan Lillin tuoliin, joka taikoi hiuksiini ihanan letin nutturan ja kukkien kera. Suuntaan tänään syntymäpäiville, joten tämä look pääsee pian tositoimiin! Melkoista luksusta saada lauantaiaamuna kutrit kuosiin ihanan kesäisessä ympäristössä hyvän fiiliksen kera.

Kampaus valmistui niin nopeasti, että istahdin vielä Matin seuraan torikahville ja päätinpä mussuttaa kitusiini kesän ensimmäisen vohvelin hillon ja kermavaahdon kera. Pikkulinnut pomppivat tuolini alla yrittäen kerätä murusia, herrasmies soitteli kauempana saksofonia, suuren suuri joukko ihmisiä odotti Viikinsaareen vievää laivaa ja torikauppiaat nostivat ihania kesäherkkuja esille laatikko toisensa jälkeen.

Tuli sellainen, tiedättekös, kesäolo. Hyvä olo.


Posted in and tagged , , by NOORA.