LOMAILEVAN LUKUTOUKAN VINKKI

curiousnoora

En muista koska viimeksi olisin ahmaissut kirjan kerralla kitusiini. Aloittanut ja lopettanut saman päivän aikana. Siitä syystä Helen Fieldingin Bridget Jones – Vauvapäiväkirja onkin odottanut yöpöydälläni jo pitkään sitä hetkeä, että ehtisin tarttua siihen. Istua paikallani hetken ja lukea. Otin täksi päiväksi talvilomapäivän, jotta pystyisin vahtimaan vielä pienen potilaamme toipumista paremmin ja Epun kaivauduttua kainalooni päiväunille, olikin aika ryhtyä tuumasta toimeen.

Bridget Jones’ Baby yllätti minut leffana todella positiivisesti ja leffahetki piirtyi muutenkin hyvin mieleeni, kun sitä katsoessani eräs pikkuinen syntyi samalla hetkellä myös lähipiiriimme – what are the chances! Bridget ja aiemmista leffoista tutut tyypit viilettivät mummopikkarit viuhuen paikasta toiseen ja Greyn Anatomia-fanina en ollenkaan pistänyt pahakseni, vaikka Dr. McDreamykin seikkaili valkokankaalla. En ikinä aseta jatko-osille kovia odotuksia, mutta tällä kertaa kevyt leffapläjäys onnistui kuitenkin naurattamaan. Bridgetmäinen kohellus nosti hymyn huulille kolmatta kertaa.  Koska en ollut perehtynyt asiaan sen kummemmin oletinkin automaattisesti, että tämä kirja toistaisi hyvin pitkälti leffan juonta.

P3301206P3301214P3301216

Voi kuinka väärässä olinkaan! Kirja ei kulkenut lainkaan käsi kädessä leffan kanssa, vaan tarina poikkesi paljonkin aiemmin näkemästäni. Vauvapäiväkirjassa mukana on parikin tuttua miestä Bridgetin historiasta (noup, ei lääkärikomistusta tässä versiossa!) ja loppuun asti jouduinkin jännittämään muun muassa sitä onko kirjan loppuratkaisukaan sama kuin leffassa. Mikäli olet siis nähnyt leffan ja jättänyt kirjan lukematta tylsistymisen pelossa, ole huoletta. Ihan kuin eri tarinaa lukisi!

Tämä kirja sopi lomapäivän lukemiseksi paremmin kuin hyvin, sillä se oli niin nopealukuinen, että luin kirjan kannesta kanteen parissa tunnissa. Erinomaista lomalukemista vaikkapa lento- tai junamatkan ajankuluksi, babyshower-lahjaksi tulevalle äidille tai Bridget-fanille kirjahyllyyn. Tämän tarinan jälkeen Bridget ei ole enää ikinä aaaaall by heeerseeelf.

Mutta nyt, nyt tarvitsen lisää hyviä lukuvinkkejä!

P3301202P3301195


Posted in and tagged by NOORA.