AARTEITA JOULUPUUN ALLE

PC103746 PC103770 PC103789 PC103780

Työhuoneeni nurkassa on lahjapussukka, josta kurkistelee tälläkin hetkellä melko pitkäkaulainen ja ystävällisen näköinen otus. Se matkaa huomenna Joulupuun alle ja sieltä jonkun pikkuisen joulua ilahduttamaan — minulla onkin sinulle pieni ehdotus: jos suuntaat huomenna jouluostoksille, mitäs jos ostaisitkin samalla jotakin pientä, ylimääräistä, jonka kiikuttaisit Joulupuun alle? Tekosi ilahduttaisi vähävaraisen perheen lasta tai nuorta aattona. Antamasi lahja saattaa olla jopa lapsen ainoa paketti.

Joulupuu-lahjakeräys päättyy huomenna. Me hankimme taas Matin kanssa muutaman lahjan pikkuisille. Matti halusi kääriä pakettiin Disney-leffasta tutun linnun ja samalla, kun tilasin itselleni uusia värikyniä Adlibrikseltä, laitoinkin tilaukseen samat värit tuplana Mörkylin värityskirjan kaveriksi. Pakettiin tiensä löysi myös lastenleffa ja teini-ikäiselle tytölle lahjaksi päätyi nuorelle tytölle sopiva hajuvesi. Pakettien päälle askartelin vielä joulukortit (tämä ei tietenkään ole välttämätöntä — lahjoja toimittaessasi, löydät paikan päältä kortin, johon voit kirjoittaa minkä ikäiselle lapselle lahjasi sopii) ja kirjoitin kortteihin tervehdykset, joihin voi sitten täydentää vaikkapa lapsen nimen.

PC103756 PC103778 PC103760

Ehkä tuosta lintupehmosta tulee vielä jollekin pienelle se maailman tärkein lelu, jota ilman ei uni tule iltaisin. Ehkä hän, joka saa lahjaksi värityskirjan, innostuu paketistaan niin, että joulunpyhät kuluvat väritellen. Ehkä joku jopa nappaa talteen joulukortistaan nuo koristeet. Veikkaan, että Joulupuun alle lahjoitettujen pakettien kautta niiden matkassa vähävaraisten perheiden koteihin matkaa myös aimo annos joulumieltä ja iloa.

Tampereella lahjan voi toimittaa esimerkiksi Prismojen infopisteisiin, Sokokselle (4. krs) tai ABC Kalevaan. Minä nappaan kassin mukaani ja toimitan sen aamulla Särkänniemeen, Näsinneulan aulaan.

Huomenna ehtii siis vielä! <3


Posted in and tagged , by NOORA.