JUOKSE MAALLA!

Matin kevät ja alkukesä on ollut melkoista kipittelyä. Viikko viikolta lenkit ovat pidentyneet ja miehen juoksukunto on parantunut askel askeleelta. Kotiin on kannettu uudet juoksukengät, aktiivisuusmittari ja uusia treenivaatteita, ja pesukone on pyörittänyt sporttipyykkiä kerran päivässä. Taustajoukoissa seisova tyttöystävä on ylpeänä ja innokkaasti seurannut miekkosen matkaa kohti puolimaratonia ja onpa treenailun ilo tarttunut myös Matista minuun- kuntopyörää on tullut sotkettua satojen kilometrien verran ja kaivoinpa eilen jopa omat juoksukenkänikin esiin!

Matin tähtäimessä on siis Tampere Countryside Marathon, joka järjestetään heinäkuun lopussa Teiskossa, idyllisen kesäisissä maalaismaisemissa. Reitti kulkee pohjoismaiden ainoan sisävesivuonon ympäristössä ja vaihteleva maasto upeine maisemineen takaakin juoksijoille ainutlaatuisen maratonkokemuksen. Matti suuntaa maratonin sijasta tänä vuonna siis puolimaratonille ja sen lisäksi tapahtumassa voi lenkikseen valita 12 kilometrin Myllyn lenkin. Ilta huipentuu lopulta Viitapohjan kyläyhdistyksen järjestämään perinteiseen teiskolaiseen kesätapahtumaan, Iltamiin. Aion ehdottomasti suunnata paikan päälle juoksijoita kannustamaan. Matti on innoissaan eritoten siitä, että iso osa juoksusta tapahtuu metsä- ja hiekkateillä asfaltin sijaan. Askel tuntuu taatusti kevyemmältä kauniissa maalaismaisemissa.

Matti on jo kerran aikaisemmin juossut puolimaratonin, joten hänellä on jo hyvin tuntumaa siitä, kuinka rankkaan juoksusuoritukseen tulee valmistautua. Tarkoituksena ei ole juosta verenmaku suussa, vaan kuunnella omaa kroppaa ja nauttia juoksutapahtuman fiiliksestä. Tapahtumaa ovat järjestämässä tuttavamme ja järjestämistä sivusta seuranneena, voin luvata, että siitä tulee upea kesätapahtuma. Siksi halusinkin ehdottomasti vinkata maratontapahtumasta myös teille. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä, tavataan Teiskossa heinäkuussa!

Näillä matkaeväillä Matti on tehnyt rennosta treenailusta kohti puolimaratonia mentäessä mukavampaa:

”Välineurheilla saa ja pitääkin välillä. Panosta kunnon juoksukenkiin, vertaile eri vaihtoehtoja mielellään asiantuntevan myyjän kanssa ja on sanomattakin selvää, että kenkiä kannattaa koeajaa kunnolla ennen puolimaratonille pinkaisemista.”

”Toisinaan lenkki kulkee kevyemmin, kun matkaan nappaa kaverin.”

”Älä juokse aina samoissa maisemissa. Lenkkireittejä kannattaa vaihdella etteivät tutut nurkat ala maistua puulta. Samalla saat treeniä erilaisissa maastoissa ja korkeuseroissa.”

”Siinä missä nestetankkaus pitää muistaa kesäfestareilla, siitä tulee huolehtia myös kesälenkeillä. Aurinkoisilla lenkeillä hiki lentää ja kiusaksi saa nopeasti päänsäryn, jos vettä unohtaa juoda.”

”Pidän treenin monipuolisena. Pelaan puistofutista sekä sulkapalloa ja olenpa myös testaillut Yogaiaa! Joogaaminen sopii erinomaisesti kaveriksi juoksemiselle.”

Olisiko teillä juoksijakonkareilla vielä heittää viime hetken treenivinkkejä Masalle?

enkku2-1-1-1

This summer is all about running! Matti is going to participate in Tampere Countryside Marathon on July. This unique and exciting new happening is held in Teisko, in the beautiful countryside. Be there!


Posted in and tagged , by NOORA.