TUPLATREFFEILLÄ FRANSIN & MARIEN KANSSA

Edellisistä treffeistä olikin ehtinyt vierähtää jo tovi! Silloin tällöin tekee niin hyvää lähteä pois kotinurkista syömään yhdessä jonnekin. Vaikka olemmekin olleet Matin kanssa yhdessä jo reilun seitsemän vuotta, ajatus treffi-illasta saa edelleen perhoset pörräämään mahanpohjassa ja olon kovin iloiseksi. Eilen nappasin miekkoseni mukaan ja suuntasimme testaamaan Bistro Frans & Marien ranskalaisuutta ja paikallisuutta henkivää menua ja tunnelmaa.

Frans & Marie on osa maanlaajuista Frans & les Femmes-ketjua ja bistro korvaakin Tampereella aiemmin samaisella paikalla olleen Fransmannin. Bistroketjun idea on mielestäni todella mielikuvituksellinen; Fransilla on nimittäin eri heila jokaisessa ravintolakaupungissa ja Marie onkin saanut nimensä Tampereella vaikuttaneen Marie Nottbeckin mukaan. Ihana ripaus paikallisuutta!

Frans & Marie tarjosi meille kolmen ruokalajin illallisen ja ystävällisen ja asiantuntevan palvelun ansiosta onnistuimme valitsemaan todella monipuolisia ja maukkaita annoksia eteemme. Alkuruokana pääsin testaamaan ranskalaista juustolautasta, josta mieleeni jäi eritoten suussasulava Brie-juusto. Matin lautaselta otin maistiaisina myös Lyonin salamimakkaraa, joka vei miltei kielen mennessään. Alkuruuat sopivat erinomaisesti jaettaviksi ja Mattikin sai osansa lautaseni juustovalikoimasta.


Yllä olevan kuvan onnellinen hymy sen sijaan kertoo kaiken oleellisen Matin fiiliksistä. Päivän annoksena ollut pihvi vei Matin sydämen ja pihvi katosi lautaselta niin nopeasti, etten ehtinyt lainkaan saamaan siitä maistiaisia. Oma pääruoka-annokseni oli tosin niin täyttävä ja maukas, etten olisi malttanut antaa palastakaan siitä poikaystävän kitusiin. Talon erikoisuus, Näsijärven kuha tamperelaisella ohrarievällä, on ehdottomasti yksi parhaista syömistäni ravintola-annoksista ikinä.

Tilaa jäi vielä hitusen jälkiruuallekin. Mustikat ja mousse katosivat kitusiini kahvin kaverina alta aikayksikön ja Matin valitsema lämmin suklaakakku suorastaan suli suuhun. Matti ei edes ole jälkiruokien suuri ystävä, mutta tällä kertaa teki kuulemma mieli nuolla lautanen putipuhtaaksi. Frans & Marie tekikin meihin treffi-illallisen aikana melkoisen vaikutuksen ja tämän kaksikon luokse suuntaamme taatusti toistekin tuplatreffeille.

Koska Paris is always a good idea. Merci beaucoup Frans & Marie.

*Illallisen meille tarjosi Frans & Marie.

enkku2-1-1

Bienvenue a Tampere! Frans & Marie is a new restaurant located in the heart of Tampere and yesterday, me and Matti got a chance to try out their delicious menu. Let the pictures speak for themselves.


Posted in and tagged , by NOORA.