PERJANTAIPOKKARI

Matti jo ehtikin kirjoitella teille innostuksestani juhlia niitä pienimpiäkin merkkipäiviä, kuten vaikkapa nimipäiviä, ainakin itsetehdyn kakun voimin. Ja on minulla vähän omakin lehmä ojassa tarjottavaa leipoessani, hyvällä tuurilla kakkua jää nimittäin jäljelle vielä seuraavaksikin päiväksi. Rääppiäiset ne vasta makoisat juhlat ovatkin.. ;)

On ollut todella hauska käydä lueskelemassa teidän ”Hei me luetaan!”-kirjahaastepostauksianne ja olenkin ahkerasti poiminut talteen kirjavinkkejänne. Jättäkäähän kommenttiboksiin viestiä jos olette kirjahaasteeseen tarttuneet.

Odotan jo innolla, että työpäivän jälkeen pääsen jatkamaan eilen aloittamaani perjantaipokkaria. Kaipasin bussimatkalle luettavaa ja tein ex tempore-kirjahankinnan tällä viikolla Ärrältä. Olin juuri hetki sitten nähnyt Brooklyn-leffan trailerin, joten kirjavalintaa ei kovin kauaa tarvinnut pähkäillä. ”Brooklyn” (Tammi) kertoo tarinaa nuoresta Eilis Laceystä, joka joutuu monien muiden irlantilaistyttöjen tavoin jättämään kotinsa ja matkustamaan töiden perässä valtameren toiselle puolen. Työ tavaratalossa pitää Eilisin kiireisenä ja vaikka koti-ikävä vaivaakin, Eilis sopeutuu nopeasti uuteen kotimaahansa. Juuri, kun elämää maustetaan myös ripauksella rakkautta, kotoa saapuukin pysäyttävä viesti..

Ahmin tätä irlantilaisen Colm Tóibínin kirjaa eilen jo puoleen väliin ja kauniin haikea tarina vei heti mukanaan. Tälläisia kirjoja rakastan; kun tarina imee mukanaan, kirjaa ei vaan yksinkertaisesti malta laskea käsistään.

enkku2

I just can’t wait to get home from work and continue reading this fascinating novel called Brooklyn. Eilis Lacey’s story is a pageturner.


Posted in and tagged by NOORA.