101 ALLE KYMMENEN EURON JOULULAHJAIDEAA #2

curiousnoora – Kopio

Nyt jatketaan siitä mihin marraskuussa jäätiin. Koska siellä ihan varmasti on vielä niitä Matti (Mattihan onhan mun lahjat hankittu?!) ja Maija Myöhäsiä kassajonoissa seisomassa ja raapimassa päätään kaupanhyllyjen edessä, pistetään lisää lahjavinkkejä jakoon.


52. Ai kaikki lahjat ostettu ja paketoitu hurmaaviin joulupaketteihin? No mitä ihmettä sinä sitten täällä teet? Nyt villasukat jalkaan ja konvehtirasian kanssa sohvan pohjalle.

53. Unohdit lähettää joulukortit ja kaverin lähettämä postikortti sai sinut potemaan huonoa omaa tuntoa? Hei ei mitään hätää! Nyt kirjoitat kaverille Uuden vuoden kirjeen, joka ehtii varmasti perille ennen kuin vuosi vaihtuu. Joulukorttiunohduksen voi kuitata sillä, että aloittaa kirjeen ”.. tänä vuonna päätin ilahduttaa ystäviäni vasta näin uuden vuoden kynnyksellä”.

54. Joulukukka. Ei edes haittaa vaikka kaveri ei muistaisi sitä joulutähtöstä kastella, kuka niitä joulukukkia enää edes tammikuussa jaksaa katsella..

55. Onko ystäväsi lähdössä reissulle? Kokoa hänelle pakettiin (tai vaikka suoraan lentoyhtiön hyväksymään litran pussiin) niitä juttuja, joita lennolle ei ikinä muista ottaa mukaan; rakkolaastarit, korvatulpat, purkkaa..

56. Poikien ilta. Tää on paha. Mutta se parempi puolisko voi olla tästä aivan liekeissä, ja mikä parasta, tämä voi olla sinulle ilmaista. Annat siis toisin sanoen poikaystävällesi lahjaksi luvan järjestää itse poikien illan.

57. Valkoinen A4 ja piirustusväline. Piirrä paperille just-sellainen-fiiliskuva, joka sinulta irtoaa ja kehystä se Ikean parin euron kehyksiin. Eihän ystävän tarvitse edes tietää, että se olit sinä, joka ”taideteoksen” teki.

58. ”Kulta, tällä kortilla vapaudut koiranviennistä”. Määrittele korttiin tarkoin, koskeeko lahjakortti myös sadekelejä ja mikä sen voimassaolo aika on.

59. Yhteinen glögihetki joulutorilla. Sinä tarjoat ja samalla saatte juoruttua.

60. Leivo ystävällesi pipareita ja koristele ne kirjaimin niin, että ne muodostavat kokonaisuudessaan lauseen. Siinä on ystävällesi pähkinä.. korjaan pipari purtavaksi, ennen kuin hän tajuaa salaviestisi (jotain muuta sitten kun HYVÄÄ JOULUA, jookosta?).

61. JOULUKUUSI. Sellainen pikkuinen. Muovinen. Tai sitten pikkuinen ja oikea. Hyvällä tuurilla ystäväsi koira käyttää sitä sisävessana.

62. Älä-kävely-alennusmyyntien-ohi. Ja sinä, joka olet jo tehnyt jouluostokset, pysy kaukana kaupoista. Pikkasen kirpasee, kun näkee lahjaksi ostamansa tuotteen nyt alennuslaarissa.

63. Kirjastoissa myydään monesti valikoimista poistuvia kirjoja pilkkahintaan. Ehkäpä pienellä budjetilla ystäväsi pakettiin voisikin löytyä sieltä luettavaa. Ei se kirja siitä kulu, vaikka sen joku muu olisikin jo lukenut aiemmin!

64. Herkkukori. Kauppojen valmiissa herkkukoreissa voivat olla katteet kohdillaan. Kerää yhteen tölkki glögiä, rusinapurnukka, mantelilastuja ja suklaapatukka. Vuoraa pieni pahvilaatikko joulupaperilla ja asettele tuotteet sinne. Paketoi sellofaaniin ja se on siinä.

65. Osta ystävällesi kaunis kirjepaperivihkonen ja muutama postimerkki. Tämä jos mikä on vihje ystävällesi, että haluat ryhtyä kirjekavereiksi. Tai sitten hän suuttuu, jos kuvittelee, että sinun mielestäsi hän ei pidä tarpeeksi yhteyttä.

candc2

66. Itkuvaroitus! Oletko aina kamera kädessä sukujuhlissa? Päräytäpä vuoden aikana kuvaamasi kuvat videokollaasimuotoon ja lisää pätkään tunnelmallista musiikkia. Kokoontukaa koko porukalla katsomaan tekelettäsi aattona. Missä nenäliinat!?

67. Yhden tähden illallinen ja tähti olet sinä itse. Kutsu ystäväsi syömään ja kiehauta padassa sellaiset pasta bologneset, että joulukinkut jäävät kakkoseksi. Joulupakettiin voi siis sujauttaa illallislahjakortin. Sinun luoksesi.

68. Tuunattu tonttulakki. Hei nyt on mielikuvitus rajana! Tonttulakin saa kaupasta parilla eurolla, mutta näe vähän extravaivaa ja tuunaa se tupsuin, kulkusin, tekstiilitussein ja glitterein ystäväsi näköiseksi.

69. Katso kohta nro 68. Överit joulupaidathan ovat nyt todella muodikkaita. Sovella siis tuunatun tonttulakin ideaa ja suuntaa Tigeriin. Väitän, että sieltä löytyy kympillä muutamakin t-paidan tuunaukseen soveltuva joulujuttu.

70. Tarjoudu Joulupukiksi! Luotettavan Pukin löytäminen voi olla vaikeaa, mutta sinähän pistät lahjat jakoon alta aikayksikön.

71. Netti on pullollaan erilaisia tee-se-itse-kauneustuotteita. Kenties kuorintavoide? Sinne vaan pilttipurkkiin ainekset sekasin ja joulunarua ympärille. Niin siis olikos se sun kaveri allerginen pähkinöille? Lisää raaka-ainetiedot varmuuden vuoksi mukaan.

72. Ystävyysrannekkeet! Ne sellaiset itsetehdyt lankarannekkeet. Tiedäthän? Ollaanks samiksii?

73. Mökötyspurkki. Leikkaa paperista lappusia, joille kirjoittelet erilaisia kommelluksia sinun ja ystäväsi yhteisiltä reissuilta ja tiputa ne lasipurkkiin. Kirjoita purkkiin ohjeeksi, että sieltä saa nostaa lapun luettavaksi vaan silloin, kun tekisi mieli kiivetä mököpuuhun. Eli kirjoita lappuihin vaan kivoja juttuja.

74. Kaulin ja piparkakkumuotti sellofaaniin. Sujauta mukaan myös piparkakkutaikinan ohje.

75. LÄS-NÄ-O-LO-A. Nyt tehdään diili, että kukaan ei räplää joulupöydässä kännykkää!

76. Joulun tuoksua! Sujauta paperipussiin vaikkapa kanelia ja muskottia maustepurkeissa. Käytännöllinen lahja, jossa on jouluidea taustalla!

77. Niin tylsältä kuin se saattaakin kuulostaa, kynttilä on aina hyvä lahjaidea. Tuunaa pakettia vähän ja lisää mukaan tulitikut! Aika villi ajatus!

curiousnoora

78. Spotify-soittolista. Räätälöitynä sun frendille. Aika liikkistä.

79. Kerä lankaa ja sukkapuikot pakettiin mukaan. Jos budjettia jää yli, sujauta mukaan vielä edulliset urheilusukat. Jos ei vaikka ihan heti tule valmista.

80. Suolakeksejä ja sulatejuustoa. Ja taas sellofaaniin vaan!

81. Ikkunanpesulahjakortti. Tää on melkoisen upea lahja siinä vaiheessa, kun kevätaurinko taas alkaa paistaa.

82. Wunder-baum ja jääraappa. Oliks kaupat jo kiinni ja muuta ei huoltoasemalta saanut?

83. HOI TAMPERE! Ecodesign-myymälä Seelestä saatte -10% alennusta mainitsemalla ostoksia tehdessänne blogini nimen (tarjous voimassa 31.12.2015 asti). SUOSITTELEN. Myymälästä löytyy upeaa designia moneen eri budjettiin.

84. .. ja tulipa muuten mieleen, että eräs huikea järkkärikin etsii uutta omistajaa 27.12.2015 asti.

85. .. ja Pandora-rannekoruarvontakin on käynnissä 27.12.2015 asti! ♥_♥

86. Taikaviitan taskukirja ja heijastinliivi.

87. Pussukka irtoteetä. Sujauta mukaan myös teenhaudutuspallo (vai mikä sen oikea nimi on?!), ettei kaverin tarvi yksitellen noukkia teenmuruja teestään.

88. Joulupallo.

89. Älä unohda jouluna myöskään eläinystäviä! Nuo karvakorvat tyytyvät melko vähään. Heille lahjaksi riittää vaikkapa puolikas nakki ja muutama extrarapsutus.

90. Valosarja. AI MIKS. NO KOSKA ON NIIN *&#%¤”# PIMEETÄ KOKO AJAN.

91. Hulahulavanne! Ihan vaan jo sen vuoksi, että sen paketoiminen on varmasti mielenkiintoinen operaatio.. Ystäväsi varmasti arvostaa lahjaa, joka saa kinkunkin sulamaan vauhdikkaasti.

92. Rivi lottoa. Kannattaa varmaan suosiolla puolittaa lappu kahteen osaan, jos vaikka..

93. Mikäli budjettisi ei juuri nyt salli tietyn lahjan antamista, voithan kiertoteitse ilmoittaa, että tarjoat vaikkapa leffaillan ystävällesi tiettynä ajankohtana, kun vaikkapa joku suosikkileffanne tulee ensi-iltaan. Näin ollen ehdit kartuttaa kassaa.

curiousnoora

94. Osaatko meikata/ tehdä kampauksia/ valokuvata? Anna lahjaksi itsesi. Lupaa tehdä ystäväsi hääkampaus, kuvata hänen masukuvansa, meikata hänet Wanhojen tansseihin.. Omia taitoja ei kannata aliarvioida.

95. Norppana tähän on nyt ihan pakko heittää tämä juttu. Siskoni oli lahjoittanut puolestamme kihlajaislahjana rahaa Suomen metsien suojeluun, ja se jos mikä oli niin siistiä!

96. Itsetehty unimaski. Pala kangasta, kuminauhaa ja joku hulvaton koristelu silmien kohdalle.

97. Nyt ollaan romanttisia ja paketoidaan omalle kullalle pakettiin rakkauslukko. Se voidaan sitten käydä joulunpyhinä ripustamassa vaikka oman etupihan pyörätelineeseen. Pus.

98. Moskiittoverkko.

99. Iiiiiiso hali. Ehkäpä jopa kimppahali koko porukan kesken.

100. .. ja hei, kaikista näistä vinkeistä huolimatta muistathan, että ei joulua lahjojen takia juhlita. Be present, don’t be a present.

101. Ja ens vuonna, kun taas saan vastaavan ”101 jotain joululahjaideaa”-idean, poistan postauksen välittömästi luonnoksista. IHAN PÄHKÄHULLUA HOMMAA.


Olemme muuten viettäneet yhdessä jo valtavan monta joulua. Kuvat on kerätty yhteen blogivuosieni varrelta, ja ei voi kuin todeta, että joulu toisensa jälkeen on ollut kovin unohtumaton.

Jouluterkuin,
Noora

enkku2

Merry Christmas my little honeybuns! Here’s some pictures from the last five years; we have already spent so many Christmases together.


Posted in and tagged , by NOORA.