EPPULIN UUSI TALVITAKKI

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

curiousnoora

Harvakarvainen Eppu tarvitsee pakkasaamuiksi ja -illoiksi hieman lämmikettä ylleen, joten tänäkin syksynä oli jälleen aika kutoa pikkupörriäiselle uusi takki garderobiin. Koska pakkaset eivät (toivottavasti) kiristy vielä hetkeen, tällä kertaa Eppu sai ylleen hieman tuollaisen liivimallisen pusakan, joka lämmittää kaulaa ja rintaa ja mikä parasta, se myös heijastaa.

Ostin takkia varten pari kerää lankaa. Koska elämme pimeää vuodenaikaa, ostoskoriini päätyi ensimmäisenä Novitan harmaa Heijastus-lanka, joka nimensä mukaisesti toimii siis heijastimena. Koira voi olla esimerkiksi autoilijoiden äärimmäisen vaikea havaita pimeällä kadunvarrelta, joten takki toimii nyt samalla Epille heijastinliivinä. Koska takista piti saada myös mahdollisimman lämmin, toiseksi keräksi valitsin Novitan Pehmon, joka on muuten erinomainen lanka myös näiden käsinkudottujen huivien tekemiseen.

Eppu osallistui tapansa mukaan häntä heiluen ja innokkaana kutomisprosessiin ja lempparihetkiä olivat ne, kun keskeneräistä takkia pääsi sovittamaan. Mutta..

sitten, kun takki vihdoin oli valmis, tyyppi ei viitsinyt eväänsä räväyttää. Jouduin pukemaan takin sille päälle kuin pienelle vauvalle, joka vain pötkötteli tyytyväisenä sohvalla. Katsokaa nyt tuota ilmettä. Ei vois muuten takki vähempää kiinnostaa. Valitsinkohan siihen väärät värit? Tai ehkä tuo pompula oli vähän nolo..


curiousnooraLiivimallinen takki on äärimmäisen helppo ja nopea tapa tehdä koiralle sopivankokoinen takki. Itse tein takin kahdesta eri kappaleesta, jotta se varmasti kokonsa puolesta osui kohdilleen. Kauluksen tein joustinneuleesta, mutta itse takkiosa on kokonaan sileää neuletta, muutamalla heijastinraidalla  höystettynä. Oranssit katkoviivat yrittävät kuvassa demonstroida sitä, mistä kohtaa palaset ommellaan yhteen. Pyöreät kohdat muistuttavat siitä, että etujaloille jätetään luonnollisestikin neulomukseen reiät. Koko komeus viimeistellään heijastinlangasta tehdyllä tupsulla, joka ommellaan takkiin kiinni.

Ja kyllähän me takkia ollaan jo käyty testailemassa ulkonakin. Heti, kun tupsukorva vain viitsi nousta sohvalta kirpeään syysilmaan.


Ja hei, vielä pienenä vinkkinä; moni teistä ihastui tuohon Epun Dogs of Joy-pantaan, ja haluankin vinkata teille nyt samaisen merkin Outlet-tarjouksista Facebookin puolella. Löytyisikö myös sinun karvakorvallesi Outletista ihanan värikäs kaulapanta?!

enkku2

What do you think of Eppu’s outfit of today?


Posted in muoti and tagged , by NOORA.