MAINIOTA MAKRAMEETA : NÄIN HELPOSTI VALMISTUVAT KORVAKORUT

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

makramee korvakorumakramee knot

Näin jo kuukausia sitten eräässä verkkokaupassa kauniit, makramee-tyylillä valmistetut korvakorut, ja päätin tuolloin, että testaisin itsekin vastaavien tekemistä. Hankin valmiiksi jo lankaakin, etsin ompelulaatikostani korviskoukkuja ja googlettelin ohjeita. Asia kuitenkin unohtui tuolloin totaalisesti ja korvakoruharrastus ei ottanut lopulta tulta alleen. Eilen lukiessani Aamulehteä (18.8.) tämä sama tuttu aihe tuli kuitenkin uudelleen vastaan ja mikä olisikaan parempi hetki makramee-treenailulle kuin kaunis kesälomapäivä. Niinpä kiikutin askartelutarvikkeet terassillemme ja aloin hommiin!

Löydät simppelin korvakoruohjeen siis eilisen Aamulehdestä, mutta kuvasin teille myös omien korvakorujeni valmistusprosessin tutoriaaliksi. Yllä olevasta kuvasta näet, kuinka homman voi aloittaa.

Leikkaa langasta n. 20 sentin pätkä ja taita se kahtia korvakorun rungoksi. Leikkaa sitten valmiiksi solmuja varten n. 30 kpl n. 12 sentin langanpätkiä. Solmun tekeminen aloitetaan taittamalla lyhyempi langanpätkä rungon alle. Toinen taitettu lankalenkki sen sijaan pujotetaan äsken rungon alle laitetun lankalenkin välistä (ks. alla oleva kuva).

makramee korvakoru

Lenkin läpi pujotetun lankasilmukan läpi ujutetaan sen sijaan alla olevan lenkin langan päät (ks. alla oleva kuva). Molemmista langanpäistä vetämällä, saat solmun kiristettyä. Nosta solmu kiinni edelliseen solmuun.

makramee solmumakramee korvakoru

Jatka solmujen tekemistä haluamasi korkeuden verran. Itse halusin koristella korvakorujani hieman, joten solmin rungon hännänpätkiin simppukkakorun. Mikäli et halua ylimääräisiä koristeita koruihisi, voit tarvittavan määrän solmuja tehtyäsi, solmia rungon langanpäät yhteen – ei kuitenkaan liian kireälle etteivät solmut mene rumasti ryttyyn yläpuolella! Sujauta lopuksi korvakorun koukku paikoilleen.

makramee korvakorutmakramee solmu

Halusin leikata korvakoruni ikään kuin sulan malliseksi, joten leikkasin aluksi paperista mallin, joka takasi sen, että molempien puolten langat ovat yhtä pitkiä. Muotoilua helpottaakseni, suihkin koruihin hyvin kevyesti hiuslakkaa, jotta langansäikeet pysyisivät leikatessa paremmin paikoillaan. Viimeistelyn jälkeen korvakorut olivat valmiit käytettäviksi.

Kun solmutekniikan sisäistää, korvakorut valmistuvat hetkessä. Langaksi valitsisin nyt ehkä tätä paksumpaa lankaa, tosin ohuella langalla tehdyistä koruista tulee ihastuttavan kevyet kantaa. Koruista saa helposti samankokoiset ja näköiset viimeistelyvaiheessa, ja kuten kaikessa askartelussa, tässäkin lajissa on vain mielikuvitus rajana.

Aloin jo kuumeisesti käydä läpi lankavarastojani ja suunnitella uusia designeja – suosittelen lämpimästi tätä diy-projektia juuri sinulle, joka haluat saada nopeasti kädenjälkeä näkyville eikä kärsivällisyys välttämättä riitä villapaidan kutomiseen! ;)

makramee korvakorut ohjemakramee korvakorut ohjemakramee korvakorut ohjemakramee korut


Posted in muoti and tagged , by NOORA.