MAANANTAIVIIPALE

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

päärynäpiirakka

Jos tällä hetkellä tuntuu siltä, että maanantai ei just nyt ole sun pala kakkua, pistäppä tämä päärynäpiirakan ohje talteen ja leipaise kunnon herkku jälkkäriksi illalla kotiin raahauduttuasi. Tällä taltutettiin sunnuntai-illan herkkuhampaan kolotus ja onneksi pieni siivu jäi jääkaappiin odottamaan vielä täksikin illaksi. Takana on niin huonosti nukuttu yö, että pieni siivu maanantaipiirakkaa tekee varmasti työpäivän jälkeen hyvää.

päärynäpiirakka1

Samaista piirakkaohjetta olen käyttänyt myös omenapiirakan tekemiseen ja olen todennut tämän kaikista testaamistani piirakkaohjeista parhaaksi. Omenoiden sijaan heittelin nyt kuitenkin päälle päärynäsiivuja. Makeat päärynät sopivat piirakantäytteeksi jopa paremmin kuin omenasiivut, lopputuloksesta tulee nimittäin huomattavasti maukkaampi ja täyteläisempi. Päälle ripottelin vielä kanelin ja vaniljasokerin lisäksi koristeluun tarkoitettuja vihreitä sokerikiteitä. Koko komeuden olisi kruunannut kauhallinen vaniljajäätelöä, mutta joku sokerihiiri oli kaiken jäätelön syönyt pakastimestamme..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän reseptin myötä maanantai alkakoon herkullisissa merkeissä. Toivottavasti takana on erinomainen viikonloppu ja edessä vähintään yhtä mukava viikko. Nyt kuppi kahvia napaan ja kohti maanantaita!

enkku2

Monday isn’t a piece of cake. But I’m pretty sure that your day will turn into a great one if you make a pear-pie. It was so good and even a bit better than an applepie I usually make. Yummy Monday. Sounds promising.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.