VALKOKANKAAN PÄÄSIÄISPUTKI

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Me otettiin Matin kanssa heti pääsiäispyhien aikana tuo kunnon leffamaratoni uusiksi, kun parin viikon takainen viikonloppu leffoineen oli parasta viihdettä pitkään aikaan. Vaikka meiltäkin löytyy Viaplay ja leffoja tulee tv:stäkin melkoisella syötöllä, on siinä ihan oma fiiliksensä, kun kipittelee Makuuniin, keräilee paperipussin pohjalle vähän irttareita ja pähkäilee leffahyllyn edessä valintojaan. Pääsiäisviikonlopun leffaputki oli melkoisen monipuolinen, mutta koska edellisen leffapostauksen perusteella sieltä ruutujen toiseltakin puolelta löytyy melkoisesti leffafaneja, päätin vinkkailla tästäkin nelikosta teille, jotka kaipaavat vaikkapa leffavinkkejä tulevan viikonlopun varalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 PADDINGTON (!!!) Tiedän, että numerointini on nyt kaikkea muuta kuin looginen, mutta Paddington kiilasi leffaviikonloppumme kärkeen. Ette arvaakaan kuinka paljon minun alkoi tehdä mieli appelsiinimarmeladia, Paddingtonin herkkua, tätä leffaa katsoessani. Nallet olivat oikeasti pörröisiä, tarina oli ihana, Lontoo oli kutsuva ja näyttelijät olivat loistavia. Voi Paddington en ole oikein aiemmin fanittanut sinua, mutta Noora 27 v. on nyt aivan myyty ja kehottaa ihan jokaista katsomaan tämän elokuvan.

.. ja palatkaamme sitten järjestelmällisempään kerrontaan.

1 PÄIN SEINÄÄ Tää oli jännä. Siis ei mitenkään jännittävä, mutta todella hämmentävä, näkemisenarvoinen ja vähän ehkä ahdistavakin. Mä taas varmaankin kuvittelin, että kyseessä on komedia, mutta tässä leffassa laittoikin nyrkit heilumaan teiniangstipallero-Takku ja Armi Toivanen teki todella vakuuttavan roolityön Takun äitinä. En olisi ikinä osannut arvata kuinka leffa loppuu. Sydäntäsärkevän angstista.

2 LIFE OF CRIME Jennifer Aniston on yksi kaikkien aikojen suosikkinäyttelijättäristäni, muttaaaah.. Nyt ei oikein napannut. Kotirouvan kidnappaaminen ei saanut tulta alleen ja tarinankerronta lässähti jo ensimetreillä. Väkisin katsoin kuitenkin leffan loppuun, mutta odotin siltä niin paljon enemmän. Voisikohan tätä leffaa kuvailla peräti adjektiivilla huono?

4 SATAVUOTIAS JOKA KARKASI IKKUNASTA JA KATOSI Kuka tykkää Solsidanista? MINÄ! Luin Solsidanin kirjoittajan tekemän teoksen Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi jo jokin aika sitten, enkä pitkään aikaan ollut lukenut niin hyvää kirjaa. Kirja oli niin hyvä, että asetin leffallekin melkoiset odotukset. Odotukseni kuitenkin täyttyivät, kun juoni mukaili kirjaa hyvin ja tarina oli juuri niin hauska kuin muistinkin. Ai mistäkö leffa kertoo? Satavuotiaasta vanhuksesta, joka karkaa syntymäpäivänään vanhainkodista ja lähtee muun muassa norsun kera vähän seikkailemaan. Ihan must-see.

Ainiin, katsottiinhan me vielä kirsikkana kakun päällä myös Nuija ja Tosinuija 2, mutta se leffa veti mut niin sanattomaksi, että päällimmäisenä mieleen jäi vain Jim Carreyn otsatukka.

Huh. Nyt on uutuusleffoja kahlattu läpi oikein urakalla. Leffafani kiittää ja kuittaa, nyt voisi taas pitää pienen Makuuni-tauon.

enkku2

Easter was all about the movies! My favourite was the sweet Paddington, which one is yours?


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.