PÄÄSIÄISMUNAUS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

värjätytmunat

Eikö suti pysy kädessä, mutta kaipaisit pääsiäisen herkkupöytään hieman väriä? Uskotteko jos kerron, että meillä päin kanat munivat sinisiä munia? No eivät aivan, mutta täysin luonnonmukaisesti, ilman siveltimiä tai vesivärejä, ovat nämä munat vaihtaneet pääsiäisvärin ylleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten laiskan lauantain postauksessani kerroinkin, siskoni poikaystävineen kävi pitkästä aikaa meillä sunnuntailounaalla, ja maailman parhaiden kanavartaiden lisäksi, yritin keksiä pöytään erilaisia lisukkeita ja pääsiäisherkkuja. Niinpä päädyinkin muun muassa värjäilemään kananmunia.

Koska valkoiset kananmunat ovat so-last-season (:D), päädyin keittämään munia sipulinkuorien kanssa. Kun lisäät munia keittäessäsi keitinveteen sipulinkuoria (melko pienikin määrä riittää), saat munista kauniin kullanruskeita tai milteipä oransseja. Sipulinkuorista irtoaa nimittäin väriaineita, jotka värjäävät munat. Mutta kuinka upeilta nuo siniset munat näyttävätkään! Onneksi pakkasesta löytyi vielä mustikoita, joita survoin pienen määrän lautaselle. Keitettyäni munat, kierittelin niitä mustikkaseoksessa, ja kuivasin lopuksi talouspaperiin. Pinnasta tulee ikään kuin marmoroitu! Lähikaupastamme ei valitettavasti löytynyt punajuuria- niiden kuorien avulla munista saa värjättyä nimittäin vaaleanpunaisia, joten olisi ollut hauska testailla niitäkin.

Vesiväreillä sotkemisen sijaan tämä värjäystekniikka voisikin sopia niiden munanmaalaushetkiin, jotka haluavat testata jotakin uutta ja luonnonmukaista! Kananmunien makuunhan tälläinen värjäily ei vaikuta lainkaan. Matti taisi jopa vähän pettyä, kun oranssien kuorien alta ei myöskään paljastunut oranssia sisusta..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsiäismenu upposi vieraisiin täydellisesti. Jos aikaa olisi ollut hitusen enemmän olisin jälkkäriksi tehnyt vielä kevyen appelsiinikiisselin, mutta kanavartaat ja salaatti taisivat täyttää pääsiäistipujen mahat niin, että jälkkäriä ei jääty edes kaipaamaan.

Nyt munat kiehumaan ja värjäilytouhut käyntiin! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

enkku2

Easter is on its way and last Sunday, we organized a delicious lunch for my littlesister and her boyfriend. I wanted to make something unique and that’s why I dyed some eggs with onionpeels and blueberries, don’t they look so cute? With some grilled chicken and lime, we ate fresh salad and I have a feeling that our guests (and us!) really liked this menu!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.