KULHOLLINEN KOULURUOKAA

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

maitokiisseli

Kaikki alkoi siitä, kun tasan viikko sitten kerroin teille kuinka kokkasin kattilallisen lapsuusmuistoja. Appelsiinikiisseli jakoi mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, mutta lukijani lillamyn kommentti toi mieleeni myös toisen herkun, jota en saanut millään mielestäni. Lillamy käytti kiisselistä nimeä kuutamokiisseli, mutta oletan, että kyseessä on samankaltainen kiisseli, jota itse söin koulussa. Me kutsuimme tuota herkkua maitokiisseliksi.

Maitokiisseli on oikeastaan ainut ”kouluruoka” joka on jäänyt mieleeni (TAMK-leikkeen lisäksi.. :D), ja kun kaapista löytyivät valmiiksi jo aineksetkin tämän valkoisen unelman tekemiseen, päätin jatkaa kävelyä memory lanella ja valmistaa aurinkoisen viikon kunniaksi myös tätä herkkua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmaitokiisseli1

Maitokiisseli syntyy yhtä helposti kuin appelsiinikiisselikin. Keitä koko ajan sekoittaen kattilassa yhteen 5 dl (täys)maitoa ja 2 ½ rkl perunajauhoja. Lisää joukkoon 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita koko ajan. Kun kiisseli kiehahtaa, nosta se levyltä jäähtymään. Kulhoon kiisselin kaveriksi sopivat erinomaisesti niin marjat kuin erilaiset hillotkin. Meillä koulussa syötiin tätä aina mansikkahillon kera.

Ja samaltahan se maistui, lapsuudelta. Ruokkiksilta, joita vietettiin kavereiden kanssa. Niiltä riemunkiljahduksilta, kun ruokalaan saapuessa näki, että tarjolla oli tätä jälkkäriä.

Mikä kouluruoka on piirtynyt parhaiten sinun mieleesi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

enkku2

This dessert tastes like my childhood. This soup made of milk and vanillasugar, is a common dessert here in Finland especially in the school-cafeterias. I just had to make it after a loooong time, when my reader told me that this was her favourite. And this is good. So good.

pirkko


Posted in ruoka and tagged by NOORA.