JOHAN SOPAN KEITIN!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

appelsiinikeitto

Tätä keltaista herkkua meillä tehtiin usein lapsuudenkodissa. Olin aina niin kovin innoissani, kun keittiönpöydälle oli ilmestynyt kulhollinen appelsiinikiisseliä. Viime viikonloppuna tuo keitos palasi mieleeni ja pian pata olikin jo hellalla porisemassa. Kiisseli maistui aivan lapsuudelta. Tämä täydellisen aurinkoinen jälkkäri kannattaa laittaa testiin aurinkoisen maaliskuun, tai vaikkapa Minna Canthin päivän kunniaksi. Melkein loukkaannuin, kun Matti ei suostunut maistamaan soppaani kuin lusikallisen verran, hän ei kuulemma ole kiisselien ystävä. Pah, kaikkihan nyt kiisseleistä pitävät?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevätsoppa keitetään näin: Mittaa kattilaan 5 dl vettä ja 2 rkl perunajauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna keitoksen kiehahtaa, jonka jälkeen voit nostaa sen levyltä pois jäähtymään. Keitoksen tulee jäähtyä kokonaan ennen kuin voit lisätä mehun joukkoon.

appelsiinikiisseli

Purista kahden ison appelsiinin mehu kattilaan. Voit käyttää myös tuoremehua, mutta appelsiinien kulta-aikana suosittelen puristamaan vitamiinit kattilaan tuoreista hedelmistä. Sekoita jälleen tasaiseksi. Kuori yksi appelsiini ja paloittele se. Lisää palat kiisselin joukkoon ja sekoita. Annostele kulhoihin ja ripottele päälle sokeria. Sokeri pitää kiisselin juoksevana.

Tällä reseptillä appelsiinikiisseliä syntyy kahdelle henkilölle, tuplaa annokset jos keittiönpöydän ääreen istuu useampi nälkäinen suu.

Helppoa, herkullista, vitamiinipitoista, keväistä. Täydellisen keltainen herkku vaikkapa pääsiäisen jälkkäriksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

enkku2

How to make my favourite spring-soup? Like this; add water and 2 ½ tablespoons of potato flour in a pot. Then boil the soup and let it cool down. Add juice from the fresh oranges (two oranges) and cut one orange into pieces. Add the pieces into the soup. It looks yummy, it tastes delicious! It’s full of vitamins and this orangesoup will definitely make your day!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.