NAM

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain viikonloppuna ystävällisen käskyn saapua mitä pikimmiten luvan kanssa omenavarkaisiin. Kummitätini puutarhassa olikin käynnissä melkoinen omenasade ja nopeasti kassin pohjalle kertyikin kotiinviemisiksi melkoinen läjä kolmen eri lajikkeen syksyntuoksuista satoa.

Viime syksynä kutakuinkin näihin aikoihin, leivoin teille maailman parhaan omenapiirakan, mutta tällä kertaa uunissa valmistui herkullinen sadonkorjuuherkku, joka katosi parempiin suihin melko nopeasti valmistuttuaan. Omenakaurapaistos ei ainoastaan maistu hyvältä, vaan saa myös koko kodin tuoksumaan herkulliselta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viipaloi aluksi omenat ohuiksi siivuiksi vuoan pohjalle. Ripottele päälle vanilliinisokeri sekä kaneli. Sekoita astiassa yhteen 3 dl kaurahiutaleita sekä 100 g leivontamargariinia. Lisää joukkoon 1 dl sokeria ja 1 tl vanilliisokeria. Levitä seos omenaviipaleiden päälle. Halutessasi voit ripotella päälle vielä kanelia. Paista paistosta 20 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Anna paistoksen jäähtyä ja tarjoile se herkkusuille vaniljakastikkeen kera.

Ei kerrota kenellekään, että loput paistoksesta aion syödä tänään töissä aamupalaksi. Ei nyt ehkä se kaikista terveellisin aamiaisvaihtoehto, mutta hei c’mon, maanantaina saa vähän lipsua säännöistä. Viikkokin alkaa paljon mukavammissa merkeissä! Pus! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN ENGLISH : Autumn means apples. Last weekend I received a huge bag of apples from my aunt’s garden and I decided to bake something special. This oat-apple-pie is one of my favourites. It is so good and if you leave the sugar out, it is also a pretty healthy choice. And guess what, it tastes like delicious autumn. Happy Monday everybody!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.