NICE TO MEET YOU MR. AVOCADO

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vietin viikonloppua remonttievakossa vanhempieni luona ja eilen kotiin lähtiessäni mamini antoi mukaani pussillisen avokadoja. Jaahas, ja mitäs näistä sitten pitäisi osata tehdä? Avokado on minulle _täysin_ uusi tuttavuus mitä ruuanlaittoon tulee. Keittiöstämme ei tuota avokadopuun hedelmää ole koskaan ennen löytynyt, joten tämä mielikuvitukseton kotikokki joutui turvautumaan hätäratkaisuun ja surauttamaan avokadoista smoothien. Lopputuloksena oli kuitenkin sellainen smoothieiden kuningatar, että halusin jakaa reseptin myös teidän kanssanne.

Avokado on rakenteeltaan hauskan ”kermainen”, ja googletellessani lisää infoa tuosta kummallisesta hedelmästä opin myös sen, että avokado sisältää runsaasti kaliumia, B-, E- ja K-vitamiinia sekä rasvaa enemmän kuin useimmat hedelmät. Kasvisruokavalioon avokado sopii erinomaisesti. Wikipedian ansiosta opin myös, että hedelmäavokadoa kutsutaan alligaattoripäärynäksi ja avokadon nimi tulee nahuatlin sanasta ahuacatl, joka tarkoittaa kivestä. Olisin tosin pärjännyt ilman tuota tietoa.

Ehkäpä seuraavalla kerralla lautaselle eksyy Suomen kuuluisin blogiruoka, avokadopasta. Käsi ylös kuka on jo tuota herkkua testannut!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Good morning girls and boys! I started my Monday morning with this healthy avocadosmoothie which was made of raspberries, milk, banana, avokado and honey. It was good, really good. A delicious way to start a new week.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.