SOKERIHIIREN TERVEISET

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

c11

Makennälkä on välillä hirvittävän vaikea taltuttaa. Itse olen vaihtanut karkit lähes kokonaan hedelmiin ja keittiöstä löytyykin aina jokin terveellisempi vaihtoehto niihin hetkiin, kun ON PAKKO SAADA JOTAIN HYVÄÄ.

Mutta toisinaan ne kuivatut luumut eivät yksinkertaisesti riitä, kun herkkuhampaan kolotukseen ei tunnu auttavan mikään. Jos makeannälkä ei lähde karkuteille näillä suussasulavilla suklaakekseillä, no can do. Olen tosin melko varma, että jokainen sokerihiiri on tämän reseptin lopputuloksiin tyytyväinen.

c44

Pellillinen suklaakeksejä syntyi niin näppärästi (=liian näppärästi) ja lopputuloksena koko koti tuoksui herkulliselta suklaalta. Suunnittelin jo leipovani näitä joulun alla isomman erän ja sujauttamalla niitä lahjansaajalle lasipurkkiin. Purkin voi koristella vaikkapa suloisella rusetilla ja herkullinen itsetehty joululahja on valmis!

Mutta nyt siihen reseptiin:

Sekoita yhteen 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja 3 ½ rkl kaakaojauhetta. Vatkaa vaahdoksi 2 dl sokeria ja 150 g margariinia. Lisää vaahtoon 1 kananmuna ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja nostele pellille haluamasi kokoisia nökäreitä taikinaa. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Nam. Ja niitä kaloreitahan ei näin joulun alla tarvitse laskea, eihän.. ;)

c55

// That’s the way the cookie crumbles, these are the best chocolate cookies I have ever eaten, or made! Chocolatecookies are for example a great Christmas gift idea, but these cookies are so good that I have a feeling that all cookies will be eaten soon before Christmas if I make them in advance.. These are so good, trust me, I know what I’m talking about.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.