SUOMINEITO LUKUTOUKKAILEE

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Apua. Taas tässä kävi näin. Siihen on syynsä, miksi en lue enää kovin paljon kirjoja- no koska en osaa lopettaa niiden lukemista, kun olen päässyt alkuun! Ahmin hyvän kirjan kannesta kanteen ennätysajassa ja kappas vain, huomaan illan hujahtaneen ohi lukutoukkaillessani. Tänään käsiini eksyi kuitenkin sellainen helmi, joka oli pakko lukea yhdellä haukkauksella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedän. Tuo karjalanpiirakka vaikuttaa nyt niin teemaan sopivalta, supisuomalaiselta lavastetulta välipalalta, mutta oikeasti meillä ei tänään ollut kaapissa muuta. Ihan oikeesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stand up-koomikko ja bloggaaja Phil Schwarzmann on koonnut kansien väliin kaiken sen, mitä suomalainen ei halua itsestään kuulla. How to Marry a Finnish girl (Gummerus, 2012) on niin hauska opus, että en muista koska olisin viimeksi kikatellut kirjaa lukiessani. Phil on itse muuttanut Suomeen rakkauden perässä ja onkin siis ymmärrettävää, että kirjassa keskitytään myös siihen kuinka suomalaisen kaunottaren saa itselleen metsästettyä. Samalla lukijaa kuitenkin varoitetaan, että lopputuloksena saattaa kyllä löytää vaimon, mutta tämän kanssa sitten vietetäänkin loppuelämä kivassa rivarinpätkässä kahden lapsen, Audin ja labradorinnoutajan kanssa Espoossa. Unohtamatta tietenkään Suomen eksoottisia talviolosuhteita, joille on muuten omistettu ihan oma kappaleensa. On kuulemma suuri huijaus tuoda ulkomaalainen Suomeen keskellä kauneinta heinäkuuta. TOTUUS kun alkaa paljastua kuitenkin Suomen todellisuudesta jo viimeistään elokuun lopulla. Ai miten niin on pimeää?

Tässä kirjassa on niin paljon faktatietoa suomalaisista, että kirja kannattaa hankkia vain jo ihan senkin takia, että oppii ymmärtämään vaikkapa vain naapuriaan hitusen paremmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postaus on hyvä päättää Philin sanoihin Tampereesta:

”.. with brick factories, a passion for hockey and mullets, it’s the capital of hillbilly Finland”.

Kehtaankohan tuon jälkeen myöntää seuraavaksi suuntaavani katsomaan lätkämatsia. En.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täydellinen joululahja ihan kelle tahansa- omani ostin cdon.comista täältä.

// This book is.. well. It’s all true. So many truths from Phil Schwarzmann that even I was amazed. We Finns truly are unique. You must read this. At least if you are planning a trip to Finland. Or marrying a Finnish girl.


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.