ASIA ON PIHVI

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Ne eivät ole ulkonäöllä pilattuja. Eivätkä edes mitenkään erityisen hyvän makuisia. Aivan tavallisia jauhelihapihvejä. Harvemmin sitä kuitenkaan kiireinen töissäkäyvä nuoripari tai tietyllä budjetilla kokkaileva opiskelija tuijottaa arkisin ruuan ulkonäköä- pääasia on, että ruoka maistuu ja on nopea valmistaa, gourmert-annokset sitten aivan erikseen..

Täältä tulevan perjantaipirkon piirtelyn lomasta tulinkin siis huikkailemaan teille uudesta pihvireseptistä. Jauhelihapihvit voi nautiskella vaikkapa basmatiriisin ja tuoreen salaatin kera. Maistuivat muuten aivan hirween hirween hyviltä pitkän työpäivän jälkeen vaikka ihan tavallisia pihvejä ovatkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirkkopihvit syntyivät näin:

Kaada 2 dl vettä kulhoon. Lisää joukkoon sipulikeittopussin sisukset ja 1,5 dl korppujauhoja. Anna seoksen turvota 5 minuuttia. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja mausteita (mustaapippuria, suolaa) sekä n. 400 g jauhelihaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä haluamasi kokoisia pihvejä (itse tein taikinasta n. 10 pikkupihviä). Paista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Nyt lupaan rauhoittua näiden reseptieni kanssa. Huomenna aion mennä siitä mistä aita on matalin ja paistaa uunissa ihan vain perinteisen mozzarellapakastepizzan. Siinä ei reseptejä tarvita.

// I have been cooking so much lately that my boyfriend is getting worried about me! I don’t usually cook, but this autumn has given me so much cookinginspiration that I have been spending so much time in the kitchen. Here’s a little recipe about making little steaks from mince meat. With fresh salad and rice this is one of my favourite dishes!

 


Posted in ruoka and tagged by NOORA.