MAANANTAILASAGNEA, FRESHILLÄ RESEPTILLÄ!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Yritin ihan vaivihkaa hääräillä tänään keittiössä, kun Matti tuli töistä kotiin. Ihan vaivihkaa yritin ujuttaa niiden perinteisten pastalevyjen sijaan lasagnen uumeniin kesäkurpitsaviipaleita. No enhän minä onnistunut, hetihän se tuli olan taakse kurkkimaan, mitä kätevä emäntä tällä kertaa on valmistamassa ja olin satavarma, että trendikäs kesäkurpitsalasagne ei kovin lämmintä vastaanottoa meillä saisi. Mutta kuinkas sitten kävikään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei aikaakaan, kun kokonainen vuuallinen kesäkurpitsalasagnea oli kadonnut parempiin suihin. Hyvä, että kuvat ehdin ottaa ennen kuin Matti jo kantoi ruuan pöytään.

Nappasin itse asiassa tämän freshin reseptin Prisman FB-sivulta, ja sovelsin sitä hieman omaan ruokapöytäämme sopivaksi. Paistoin 500 g jauhelihaa pannulla ja lisäsin kypsän lihan joukkoon yhden pilkotun sipulin. Maustoin seoksen suolalla ja mustalla pippurilla. Lopuksi heitin pannulle purkillisen tomaattimurskaa. Tein valmiiksi kesäkurpitsasta ohuita pitkiä suikaleita juustohöylällä ja voitelin vuuan oliiviöljyllä. Kun jauhelihaseos oli kypsää, aloin kerroksittain lisätä sekä seosta että pastalevyt korvaavia kesäkurpitsasuikaleita vuokaan. Päällimmäiseksi kerrokseksi jätin jauhelihaseosta ja ripottelin päälle runsaasti mozzarellajuustoraastetta. Päälle viipaloin vielä muutaman kirsikkatomaatin koristeeksi.

Paistoin lasagnea n. 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erinomainen, helppo ja ennen kaikkea maukas herkku vaikkapa arkiruuaksi! Harmillista kyllä ihan eväsrasiaan asti ei tuosta vuuasta jäänyt huomiseksi muruakaan..

 // Easy to make, delicious, healthy and fresh! This is what I made for me and my boyfriend after the long day at work. It’s lasagne made of healthy vegetables! So yummy!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.