KAKSI PÄIVÄÄ KOTIKAUPUNGISSANI – TÄLTÄ NÄYTTI MEIDÄN MINILOMAMME

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

 KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
VISIT TAMPERE

sorsapuisto retkiluistelu

Onko sukset voideltu, kaappiin varattu leffaherkkuja elokuvamaratonien varalle, uimapuku etsitty kesän jäljiltä avantouiskentelua varten ja kahvilatreffit sovittu ystävän kanssa? Hiihtolomat ovat täällä!

Me vietimme yhdessä Matin kanssa uskomattoman upean miniloman omassa kotikaupungissamme Tampereella kera Visit Tampereen järjestämien aktiviteettien enkä olisi koskaan voinut edes kuvitella kuinka paljon onkaan jäänyt Tampere-tekemisiä kokematta myös tällaiselta paljasjalkaiselta tamperelaiselta kuin mitä itse olen. Tampere tarjoaa nimittäin hiihtolomalaisille paljon turvallista ja mukavaa ajankulua. Mutta nyt pääsette kärpäsiksi kattoon meidän minilomallemme. Onko luistimet teroitettu? Nyt otetaan nimittäin suunnaksi Sorsapuiston luistelukenttä! Ja hei, seuraathan jo minua Instagramissa – videomateriaalia luvassa myös siellä!

sorsapuisto luistelusorsapuisto luistelu

S  O   R   S   A   P  U  I  S  T  O  N     T  E  K  O  J  Ä  Ä

Sorsapuiston tekojäärata on yksi kotikaupunkini uusimmista helmistä. Sen kunniaksi kaivoin myös omat luistimeni naftaliinista ja suuntasin jäälle vajaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kypärä päässä tietysti! Avoimella luistelualueella ei luistella jääkiekkomailojen kera ja yleisöluisteluvuorot ovat maksuttomia. Aikatauluja kannattaa tosin seurata, muun muassa retkiluistelijoille on varattu oma aikansa jäällä ja tällöin kaunoluistimilla ei kentälle ole turvallisuussyistä asiaa.

Sorsapuistoon pääsee kätevästi luistelemaan esimerkiksi majoittuessaan miltei vieressä sijaitsevassa Courtyard by Marriott Tampere City-hotellissa. Tämä uutuuttaan hohtava hotelli on yhteydessä Tampere-taloon, josta löydät myös oman suosikkini, Muumimuseon.

courtyard by marriottsorsapuisto luistelu

 K  Ä  V  E  L  L  E  N    S  I  I  L  I  N  K  A  R  I  L  L  E

Innostumme talviurheilusta Sorsapuiston luistelukentällä niin, että päätämme jatkaa aamupäivää urheillen. Ajamme auton parkkiin ja lähdemme kävelemään kohti Siilinkaria, Näsijärvellä sijaitsevaa pientä luotoa, jonka maamerkkinä kohoaa pieni apuloistotorni. Uskomatonta, että käyn täälläkin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Moni taittaa matkaa retkiluistellen pitkin Näsijärvelle aurattua retkiluistelurataa, toiset ovat matkalla suksilla. Toiset saapuvat määränpäähän potkukelkkaillen ja moni muu meidän tapaamme kävellen. Kotakahvilasta reippailijat saavat lämmikettä ja jäällä kävellessä voit bongailla monia muita tuttuja paikkoja.

Siilinkarille pääsee kulkemaan reittejä pitkin monesta eri suunnasta. Mikäli jätät auton Rauhaniemen Kansankylpylän parkkipaikalle, matkaa kertyy hitusen enemmän, mutta kävelyretken jälkeen voi pulahtaa viileään avantoon tai lämmitellä saunan lämmössä paluumatkalla. Naistenlahdesta ja Mustalahdesta on Siilinkarille matkaa reilun kilometrin verran. Pieni päiväkävely onkin täydellistä puuhaa koko perheelle, ja etenkin auringonpaisteella näkymät jäältä ovat upeat. Meidät yllätti juuri Siilinkarin kohdalla kunnon lumimyräkkä, mikä tekikin jäällä vaeltamisesta upean talvisen elämyksen.

R   A   V   I  N  T  O  L  A    N  Ä  S  I  N  N  E  U  L   A

Pian katselimmekin jo samaista maamerkkiä yläilmoista, kun nopean vaatteidenvaihdon jälkeen nousimme hissillä 168 metrin korkeuteen. Vaikka Särkänniemi onkin talviaikaan suljettuna, Tampereen ylpeys ja kenties jopa tunnetuin nähtävyys Näsinneula, tarjoavat elämyksiä myös hiihtolomalaisille. Akvaariossa pääset kurkistamaan pinnan alle, ja Näsinneulasta avautuvat upeat maisemat ympäri Tampereen. Asiakkaita palvellaan turvallisesti rajaamalla esimerkiksi Akvaariossa kerralla olevien henkilöiden määrä kymmeneen.

Meidän päivämme huipentui todelliseen makuelämykseen, sillä istahdimme molemmat ensimmäistä kertaa Ravintola Näsinneulan pöytään illalliselle. Tiesitkö muuten, että Ravintola Näsinneula pyörii jatkuvasti? Parin tunnin aikana saimmekin ihastella lumituiskun kuorruttamaa Tamperetta monesta eri suunnasta.

näsinneula menu näsinneula ravintola näsinneula ravintola

Odotimme tältä ravintolakäynniltä paljon. On heti alkuun todettava, että odotuksemme täyttyivätkin ruokalaji toisensa jälkeen. Matti maisteli eri makuja Finlandia-menun myötä, itse päätin tilata ruokalistalta etenkin sellaisia annoksia, joissa olevia raaka-aineita en aiemmin ollut maistanut ja lautaseltani löytyikin lopulta niin Hauhalan hanhea kuin haudutettua kuhaakin. Finlandia-menu on Näsinneulan klassikko ja Matin eteen kannetut annokset keittiöntervehdyksestä jälkiruokaan asti olivat kuin pieniä taideteoksia. Lautasilla tanssahtelivat upeat maut ja visuaalistakin silmänruokaa löytyi maisemien lisäksi myös annoksista. Ateria korkeuksissa olikin todellinen elämys – enpä olisi  uskonut, miten erinomaisen makuparin esimerkiksi lakritsi ja fenkoli muodostavatkaan! Laskeuduttuamme ravintolasta yhden kerroksen alaspäin, jäimme vielä hetkeksi ihastelemaan näköalatasanteelta avautuvia maisemia.

Elämme maailmantilanteessa, jossa kukin varmasti pohdiskelee nyt tarkoin minne suuntaa esimerkiksi juuri hiihtolomallaan. Itse olen noudattanut kuuliaisesti suosituksia ja tuntui upealta huomata, että niin ovat tehneet myös tamperelaiset yritykset ja ravintolat. Esimerkiksi Näsinneulassa ruokaillessa olo oli äärimmäisen turvallinen. Saavuimme paikalle maskit kasvoillamme, käsidesejä oli saatavilla ja henkilökunta oli myös pukeutunut kasvosuojiin. Pöytien välillä säilyi turvaväli ja tarjoilun aikana huolehdittiin myös hyvästä hygieniasta. Hisseihin ohjattiin ihmisiä seurue kerrallaan ja oli ilo huomata myös muiden paikalla olleiden asiakkaiden noudattavan maskisuosituksia.

näsinneula ravintola näsinneula finlandia menu näsinneula menu

F  I  N  L A  Y  S  O  N    &   T  A  M  P  E  R   E     F  I   L  M    F  E  S  T   I  V  A   L

Iltakävelymme suuntaa Tampereen keskustaan, jossa pysähdymme aluksi ihastelemaan Finlaysonin kaunista aluetta. Väinö Linnan aukion seinällä, Kuusvooninkisessa (alueen vanhin rakennus nimettiin Kuusvooninkiseksi kerrosmääränsä mukaan valmistuttuaan v. 1837), esitetään nimittäin VJ Hellstonen luomaa, elokuvien pätkistä valmistettua videotaideteosta, jota kannattaa suunnata katsomaan illan jo hämärtyessä. Taideteos liittyy maaliskuussa järjestettäviin Tampereen elokuvajuhliin, jotka järjestetään tänä vuonna verkkofestivaalina.

G    L  I  V  E  L  A  B

Finlaysonin alueelta kävelee hetkessä Keskustorille ja Tammerkosken rannassa sijaitsevien G Livelabin talviterassien luokse. Kuusi lasista rakennettua terassimökkiä ovat varattavissa seurueille ja kunkin seurueen käynnin välissä, terassit puhdistetaan huolellisesti. Terasseilla voi nauttia oman porukan kesken juomia ja herkutella ravintolan valmistamilla lämpimillä keitoilla. Tämä miljöö on ehdottomasti yksi Tampereen tunnelmallisimmista illanviettopaikoista – kaupunkiin on terasseilta upeat näkymät!

Nyt on kuitenkin aika jatkaa matkaa, sillä G Livelab tarjoaa meille elämyksen omalle kotisohvallemme. G Livelabin verkkosivuilta lunastan saamani livestream-keikkalipun ja pääsen tunnelmoimaan livemusiikkia kotoa käsin. Antti Aution biisien myötä lauantai-ilta tuntuu spesiaalimmalta kuin pitkiin aikoihin.

K  A U P  P  A K  E  S K  U  S   R  A  T  I  N  A

Kuten olette varmasti viime vuosien aikana huomanneet, Ratinan Kauppakeskus on oma suosikkini Tampereella etenkin silloin, kun ostoksia on tehtävänä useammasta eri paikasta. Auton saa ajettua näppärästi halliin (ja kanta-asiakkaille ensimmäinen tunti parkissa on ilmainen!), liukuportaat nousevat suoraan hallista kauppakeskukseen ja kolmen kerroksen kattauksesta löytyy takuuvarmasti etsimäni. Siksi olikin itsestäänselvää, että halusin nostaa Ratinaa myös teille esiin erinomaisena hiihtolomanviettopaikkana. Mikäli lomalla sitten iskee sisustusinspiraatio, kaipaat lomalukemista tai huomaat jääkaapin ammottavan tyhjyyttään – tiedät mihin suunnata!

Shoppailutuokiomme alkaa kolmannen kerroksen Robert’s Coffeesta, joka on ollut kahvilasuosikkini jo pitkään. Rakastan tämän kahvilan sisustusta ja tunnelmaa, ja jos hyvin käy, pääset nautiskelemaan herkkuhetkestä ikkunan ääreen, josta avautuvat upeat maisemat Ratinan Stadionin suuntaan. Jos herkkuhammasta kolottaa, tämän kahvilan tiskistä löydät siihen vaivaan taatusti helpotusta, mutta itse piipahdan Robert’siin usein kevyelle lounaalle tai sovin sinne treffit ystäväni kanssa kahvin merkeissä. Täytetyt croissantit ja suussasulavat foccaciat pitävät nälän loitolla shoppaillessa.

Tällä kertaa päätän tutustua Ratinassa myymälöihin, joissa en aiemmin vielä ole vieraillut ja bongaan Ratinan Kauppakeskuksen Instagramista upean Superdryn myymälän, jonne haluan ehdottomasti ensimmäisenä visiitille. Toisesta kerroksesta löytyvä myymälä näyttää juuri siltä, että sen rekeiltä löydän uuden ulkoilutakin.

SUPERDRY TAMPERE

Bongaan täydellisen takin miltei heti ulko-ovesta sisään astuttuani ja jään toviksi tutustumaan tähän minulle entuudestaan tuntemattoman brändin valikoimaan tarkemmin. Tämä onkin yksi Ratinan kauppakeskuksen parhaista puolista – valikoimaa on niin paljon, että sen sisuksista löytää aina paljon uutta! Toisessa kerroksessa sijaitsevaan Superdryn myymälään päätän ehdottomasti tulla pian uudestaan. Käy tsekkaamassa instastoryista millainen takki ostoskassistani löytyy!

Seuraavaksi iskeekin sitten jo sisutusinspiraatio ihaillessani ensimmäisen kerroksen Vallilan näyteikkunoita. Ellinoora on julkaissut Vallilan kanssa yhteistyömalliston, ja päätän taata hyvät yöunet myös hiihtolomalle hankkimalla kotiin uusia tekstiilejä.

Mikäli olet saapunut Tampereelle hiihtolomailemaan toiselta paikkakunnalta, Vallilan myymälästä löydät myös täydelliset tuliaiset ja matkamuistot kotiinvietäväksi. Mallistosta löytyy nimittäin upeita kaupunkikuoseja ja niiden joukossa meidän omasta Pispalastamme tehty printti. Pispala-sisustustyyny onkin siis erinomainen hankinta muistoksi talvilomasta Tampereella. Itse innostun kuullessani myyjältä, että kankaista saa teetettyä myös myymälän kautta sisustustauluja – tämä idea täytyykin pitää mielessä!

Mutta takaisin niihin kauniisin hiihtolomauniin, itse kuljen kassalle lakanapakkausten kera. Emme päässeet mieheni kanssa yhteisymmärrykseen siitä, mitkä malliston lakanat ostaisimme, joten toinen nukkuu tästä eteenpäin Dino- ja toinen Rauha-lakanoissa. Täydellinen kompromissi.

Täti-ihmisenä olen erityisen iloinen siitä, että Ratinan ensimmäisestä kerroksesta löytää nykyään myös ison lelukaupan. Lähipiirimme pienokaisille löytyvät nyt siis täydelliset lahjat kauppareissujen yhteydessä ja tällä kertaa metsästämmekin heti ensimmäiselle pikkurakkaalle synttärilahjaa. XS Lelut löydät tapahtuma-aukion kupeesta ja valikoimaa on niin runsaasti leluista peleihin, että nämä kummit saavat aikaa vierähtämään kaupassa tovin.

Kun valinta vihdoin on tehty ja on aika suunnata kotiin, naputtelen Ratinan Kanta-asiakassovellukseen parkkilipukkeen koodin ja lunastan näin ollen tunnin ilmaista parkkiaikaa. Parkkihalliin pääsemme suoraan liukuportaita pitkin ja ostokset on hetkessä kannettu autoon. Ihanan vaivatonta shoppailua!

J  Ä  Ä  S  A  U  N  A   5  2

Tampere-seikkailumme päättyy  jäätävissä tunnelmissa. Tampereen Ammattikorkeakoulussa opiskeleva kaveriporukka on saanut taannoin huiman idean ja tuon oivalluksen ansiosta Eteläpuistossa komeilee nyt upea nähtävyys, Jääsauna52. Me nappaamme Matin kanssa siskoni ja hänen miehensä kyytiin ja suuntaamme ainutlaatuiselle pakkaspäivän saunaelämykselle.

Jäälaatoista rakennettu sauna pitää sisällään niin lauteet kuin kiukaankin ja lämmin vesihöyry takaa saunaelämyksen, jota ei tavanomaisessa saunassa koe. Rannassa on lämmitetty teltta vaatteidenvaihtoa varten ja mökkityyliin toteutetut peseytymistilat, ja kuulemme rakentajilta saunan olevan vielä näyttävämpi kokemus iltavalaistuksessaan. Villasukat kintuissaan saunova porukkamme on elämyksestä todella vaikuttunut; harva pääsee tämän Tampere-elämyksen kokemaan, sillä vuoroille on hurjasti tunkua ja tämä sauna elää säiden mukaan. Kun pakkaset loppuvat, maailman saunapääkaupungissa ei enää voi jääsaunassa saunoa.

Kun matkaamme jääsaunalta kohti kotia, toteaa mieheni ääneen sen, mitä itsekin ajattelin, myös lähellä kotia voi päästä irti arjesta.

Kuinka sinä aiot viettää lomaa? Erinomaiset vinkit hiihtoloman viettoon kannattaa napata talteen täältä!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.