NOORA-TÄTI OSTOKSILLA, MITÄ HANKIN PIKKUISTEN JOULUPAKETTEIHIN?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

peppi etsi ja löydänosh kidspeppi etsi ja löydä

// Postauksessa esitellyt kirjat saatu, WSOY.

Joululahjojen keksiminen lähipiirin pikkuisille on yksi lempparijoulupuuhistani. Aloitankin aina lahjojen hankkimisen lasten lahjoista; minulle tärkeintä lahjojen saralla joulua ajatellen on, että rakkaille pikkutyypeille on kivat paketit mietittynä, aikuisten lahjoja alan miettiä vasta niiden jälkeen. Tänä vuonna päätimme yhdessä, että lapsukaisille hankitaan vain yhdet paketit per nenä ja Noora-täti pysyikin yllättävän hyvin tässä päätöksessä. Pari pientä lipsumista yhden paketin taktiikasta sallittakoon.. Eikö?

Tämä täti-ihminen suosii joululahjoina mielellään kirjalahjoja. Rakastin itse lapsena juuri eritoten kirjapaketteja. Olin ja olen edelleen kova lukutoukka ja kirjoista riitti iloa pitkäksi aikaa. Äiti luki meille pikkusiskon kanssa aina iltasadun ja nyt siskontytön kasvaessa on ollut hauska lukea hänelle näitä samaisia, edelleen hyväkuntoisia, kirjoja. Kirjalahjat eivät koskaan vanhene, ne siirtyvät sisarukselta toiselle, perheestä toiseen, ja kestävät parhaimmillaan kirjahyllyssä vuosikymmeniä.

Ilahduinkin kovin, kun WSOY’ltä saamastani jouluisesta kirjapaketista löytyi luettavaa myös siskontyttöni joulupakettiin. Peppi – Etsi ja löydä on täydellistä selailtavaa parivuotiaalle. Kovakantisen kirjan paksut sivut kestävät ahkeraa selailua ja kaunis kuvitus ihastuttaa. Kuvasta bongaillaan Peppiä ja Pepin ystäviä, tavaroita ja Herra Tossavaista ja kirjan kanssa onkin helppo harjoittaa sanastoa. Odotan jo innolla, että pääsen lukemaan tätä meidän ”pikku-Peppimme” kanssa! Ihastuttava ajatus, että sama satuhahmo, joka seikkaili siskoni ja minun lapsuudessani, on myös siskontyttöni matkassa.

tiitiäisen metsänosh kidstiitiäisen metsäkivat villatakki

WSOY’n paketista löytyi myös toinen teos, joka toi hymyn huulilleni. Rakastetun runoilijan Kirsi Kunnaksen teos Tiitiäisen metsä on hurmaava. Klassiset runot johdattavat lukijansa metsäretkelle ja kirja onkin todellinen kunnianosoitus maamme metsille. Kunnaksen metsissä seikkailevat eläinten lisäksi myös keijut, peikot ja muut satuolennot ja jokaisesta myydystä teoksesta WSOY lahjoittaa euron ikimetsän hyväksi. Rahaa kerätään yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa oikeaan Tiitiäisen metsään. Tuo suojelualue tulee jäämään perinnöksi tuleville sukupolville. Eikö olekin liikuttavan ihanaa? Kirja onkin mielestäni oiva lahja kenen tahansa pakettiin, iästä riippumatta. Kummitädit ja -sedät kuulolle, eikö olisikin aika täydellinen ristiäislahjakin?

Kirjalahjojen lisäksi, hankin monesti lapsille pehmeitä paketteja. Suosin eritoten kahta eri brändiä, Noshia ja tamperelaista Kivatia, sillä näiden merkkien laatuun voin luottaa. Tuotteet kestävät ahkeraa käyttöä ja pesua ja ovat kaiken kukkuraksi hurmaavia ulkonäöltään. Pikkumimmi koristelee kuusta tämän postauksen kuvituksessa nimenomaan Noshin vaatteet yllään (tuo ihana lappuhaalari näyttäisi olevan alessa!) ja tuon kauniin Kivatin villatakin tulen antamaan samaiselle sydänkäpyselle joululahjaksi. Villatakki oli hurjan hyvä löytö Kivatin Second Chance-osastolta, jota kannattaakin pitää silmällä lahjaostoksia tehdessä. Olen kuullut huhua, että nämä lahjat ilahduttavat myös pikkuisten vanhempia! ;)

kivat villatakkipicca loculo buna

Entäpä lelulahjat sitten? Myönnän, että sydämeni sykkiin etenkin herttaisille ja visuaalisesti hurmaaville leluille ja tänä vuonna pari suloista unikaveria löysikin tiensä pukinkonttiin. Suosin sekä kortti- että lahjaostoksissa tänä jouluna kotimaisia putiikkeja ja nähtyäni Picca Louloun pupun Pienikamari-verkkokaupassa, klikkasin sen välittömästi ostoskoriin. Täydellinen tervehdyskorttikin pupun kylkeen löytyi samaisesta putiikista. Pupu asustaa äärimmäisen söpössä boksissa ja tulipa heti tämän nähtyäni mieleeni, että tämäkin lahja olisi erinomainen lahja myös vaikkapa 1-vuotiaalle tai ristiäis-/nimiäisjuhlaan.

Tunnette minut kovana Disney-fanina, mutta viime aikoina lahjaostoksia Disneystoresta on tullut tehtyä todella vähän. Erään suloisen aarteen liitin kuitenkin mukaan joulukoristetilaukseeni. Lähipiirissämme moni pienokainen viettää ensimmäistä jouluaan ja tämä unikaveri ”My 1st Christmas”-tekstin kanssa oli niin hellyyttävä, että halusin sen kääriä pakettiin eräälle pienokaiselle ensimmäisestä joulustaan muistoksi. Disneystoren parhaisiin puoliin kuuluu muuten se, että moneen lelutuotteeseen saa nimikoitua esimerkiksi lahjansaajan nimen!

Käytin eilen parisen tuntia aikaa paketointihommiin (lempparipuuhaani!) ja sain kaikki lahjat loppujen lopuksi pakettiin – harmillista, paketointi kun on lempparijouluhommaani ja nyt on sekin homma rastittu pois to do-listalta! Tosin, joulu tulee niin kovaa vauhtia, että ehkä hyvä vaan, että nyt on tuokin projekti hoidettu pois alta. Ei mene kauaakaan, kun nämäkin paketit on avattu. Olisi ihana kuulla, mitä te muut kummit, tädit, sedät, enot ja muut tärkeät aikuiset paketoitte pikkuisille tänä vuonna lahjaksi? Laitetaan vinkit kiertoon!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.