KAUNIITA UNIA JA TARINOITA JOULULAHJAKSI

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

unisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisille

Minulla on huono tapa selata kännykkää pitkäänkin vielä sen jälkeen, kun olen jo painanut pääni tyynylle. Instagramin selaaminen tuossa vaiheessa iltaa onkin suorastaan paheeni, josta on ollut äärimmäisen vaikeaa päästä irti. Olen kuvitellut sen olevan täydellisen rentouttavaa puuhaa ennen nukahtamista, mutta asetettuani lopulta kännykän yöpöydälle, nukahtaminen onkin ottanut oman aikansa ja sängyssä on tullut pyörittyä tyynyä pöyhien tovi jos toinenkin.

Tein jokin aika sitten pitkästä aikaa visiitin ihan konkreettiseen kirjakauppaan (harvinaista herkkua tämäkin näinä päivinä, viime aikoina kun kirjaostokset on tullut tehtyä netissä) ja ostin heräteostoksena itselleni kirjan. Unisatuja rauhattomille aikuisille kuulosti opukselta, johon halusin tutustua tarkemmin. Jo pienestä pitäen olen nukahtanut parhaiten iltasatuja kuuntelemalla, kenties tämä kirja olisi opas rauhallisiin uniin.

unisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisille

Kathryn Nikolai on jooga- ja meditaatio-ohjaaja, jonka unipodcast on saavuttanut maailmanlaajuisesti suuren suosion. Ja nimenomaan tuohon samaiseen podcastiin myös tämä kirja perustuu. Kirjan sivuilta löydät tarinoita, jotka auttavat laskemaan kierroksia ja nukahtamaan rauhallisemmin. Joukossa on myös herkullisia reseptejä. Lempeät ja rauhalliset nukahtamistarinat ovatkin kertomuksia elämästä, eräässä niissä perustetaan viljelypalstaa, toisessa ostetaan täydellistä muistikirjaa. Rauhaton mieli rentoutuu kirjan parissa. Eräänä iltana, kun en millään saanut unenpäästä kiinni, pyysin Mattia lukemaan ääneen yhtä tarinoista. Hän ei ehtinyt edes ensimmäisen sivun loppuun, kun jo olin untenmailla. Mikäli käytössäsi on äänikirjapalvelu, suosittelenkin kuuntelemaan kirjaa sitä kautta.

Kirjan kuvitus on herkkää ja kaunista ja se soveltuukin suloisesti pehmeästi soljuvien tarinoiden joukkoon. Olen melko varma siitä, että tämä Gummeruksen kirja tulee tulevana jouluna löytymään monesta lahjapaketista; siksi halusinkin vinkata siitä myös teille, jos rauhaton mieli kaipaa sielläkin tyynnyttäviä tarinoita ennen unille suuntaamista. Aika ihana ajatus antaa kauniita yöunia, tai ainakin kauniita tarinoita lahjaksi.

unisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisilleunisatuja rauhattomille aikuisille


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.