KUINKA ME VIETÄMME JOULUA?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Viime vuonna joulu oli unelmieni täyttymys. Olin jo pitkään haaveillut, että saisimme viettää yhdessä aattoa sekä Matin perheen että oman perheeni kanssa, ja ensimmäisenä jouluna uudessa kodissamme tuo haave toteutui. Sain koristella joulupöydän, asetella herkkuja esille, majoittaa yövieraita ja kaiken kukkuraksi myös ensimmäistä jouluaan viettävä pieni siskontyttöni oli aatossamme perheineen mukana. Mukaan saapui myös Matin eno ja oma rakas muorini, enkä olisikaan voinut toivoa parempaa joulua. Kaikki oli täydellistä.

Tänä vuonna suunnitelmat ovatkin sitten kaikkea muuta kuin tehtyinä. Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, tämä joulukuu ei ole ollut suurien suunnitelmien kuukausi. Jouluaattoon on alle kaksi viikkoa, eikä varmaa ole oikeastaan muu kuin se, että aaton tulemme viettämään yhdessä Matin kanssa. Mutta missä? Sekin on oikeastaan vielä suuren suuri kysymysmerkki. Tältä joululta ei oikein muuta uskalla edes toivoa kuin sitä, että kaikki olisivat  terveinä. Kun koko vuosi on koostunut peruuntuneista ja siirtyneistä suunnitelmista, täytyy varautua siihen, että joulunviettoonkin tulee niitä kuulumaan.

Kaikesta huolimatta joulufiilikseni alkaa olla jo korkealla. Siihen ei oikeastaan tarvita kuin visiitti Tallipihalle tai Keskustorin valotaideteoksia ihastelemaan (ja samalla Joulutorilta tulvivia tuoksuja nuuhkimaan! <3), kun joulun lähestyminen tulee välittömästi todentuntuisemmaksi. Eilen etätöitä paiskiessani työntekoani siivittivät taustalla hiljaa soivat joululaulut ja valoilla kuorrutetun kuusen vieressä töiden teko sujui kuin tanssi. Meidän kotiimme joulu on siis jo saapunut. Kuusi on ollut paikallaan jo parisen viikkoa, ja olohuonetta lukuunottamatta olen ripotellut kotiin koristeita melko maltillisesti. Jokaisessa ikkunassa toki tuikkii jonkinlainen kausivalosarja. Tietysti, tunnettehan minut.

Muutama pieni joulun to do-juttu listallani vielä on. En ole tänä vuonna syönyt kulhollistakaan riisipuuroa, ja kävelylenkki keskustan valotaidetta ihastelemaan on tekemättä. Muutama lahja on vielä hankkimatta, mutta joulukortit matkasivat vastaanottajilleen eilen. Hyvä tästä tulee. Varmasti erilainen, mutta omalla tavallaan unohtumaton.

Joko teillä on uskallettu lyödä joulusuunnitelmia lukkoon?


Posted in muoti and tagged , by NOORA.