OMIA KEVÄTJUHLAMUISTOJA MANSIKKAKAKUN ÄÄRELTÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

mansikkakakkuvalkoiset kirsikankukathelppo mansikkakakku

Joskus saattaa käydä niin, että katseltuaan koko päivän sosiaalisessa mediassa mansikkakakkujen kuvia, sitä alkaa yhtäkkiä haaveilla kakusta itsekin. Kun mies lähti iltalenkille, hän koukkasikin kaupan kautta ja pian iltakahvien äärellä muisteltiinkin omia kevätjuhlamuistoja ja mussutettiin mansikkakakkua. Kakku oli hieman kallellaan eikä ulkonäössäkään ollut kehumista, mutta voin kertoa, että harvoin maistuu kakku näin hyvältä.

Mutta niihin kevätjuhlamuistoihin.

Muistan jännittäneeni usein todistustenjakotilaisuuksissa sitä sanookohan rehtori tai opettaja nimeni oikein. Näppilä on sukunimenä melko harvinainen, ja vain yhtä kirjainta muuttamalla nimi olisi voinut kääntyä melko mielenkiintoiseksi. 

Yksi hienoimmista kevätjuhlamuistoista on Hymytyttö-patsaan saaminen. Se lämmitti sydäntä aivan erityisen paljon, kun valinnan olivat suorittaneet luokkatoverit. Omani ja siskoni hymytytöt patsastelevat vieretysten edelleen vanhempieni kirjahyllyssä.

En millään tavoin nauttinut kevätjuhlaohjelmaan osallistumisesta näytelmien tai muiden esitysten osalta, mutta voitte olla varmoja, että käsi nousi pystyyn heti, jos kyseltiin vapaaehtoisia koristelemaan juhlatilaa. Tämä ei varmaan yllättänyt ketään?

Ainoa ohjelmanumero, joka muistuu mieleeni ala-astevuosilta on se, kun tanssahtelimme lavalla vihdat kätösissä laulellen ”Lapsoset ketterät kotihaasta, koivusta oksat taittaa..”. 

mansikkakkuvalkoiset kirsikankukat

Valitsin yo-mekokseni upean mustan juhlamekon. Samassa myymälässä oli kuitenkin vieraillut myös lukuisat muut koulutoverini, lakituksessa samaisia mekkoja nähtiin nimittäin neljä – kaikilla onneksi eri värisinä!

Sain yläasteella Marttaliitolta stipendin kotitaloustaidoistani. Tähän liittyen olen saanut vinkeitä silmäniskuja ja kevyttä pottuilua läheisiltäni, jos yritän vedota tavalla tai toisella kehnoihin ruuanlaittotaitoihini. Nautin aivan valtavasti köksäntunneista ja edelleen muistissa on porkkanateeleipien resepti, jota on hyödynnetty kouluvuosien jälkeen moneen otteeseen.

Ai resepti kakkuun vai? Tähän lauantai-illan ex tempore-kakkuun ei tarvita kuin kaupasta hankittu valmis kuivakakkupohja, hieman mehua pohjan kostuttamista varten, purkillinen kermaa ja iso kasa mansikoita. Valmistusaika on noin kymmenen minuuttia ja voin vannoa, että maku vie kielen mennessään.

Lämpimät onnitteluni vielä kevään juhlijoille ja sankareille! <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.