ETÄTYÖVIIKON KARVAISET TYÖKAVERIT

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

orava ravinto orava poikanenorava kevätorava pesä

Mitäs pidätte uusista kesäkukistani? Kastelua vältettävä ja lannoitus suoritettava pähkinöillä?

Nyt on aivan pakko poiketa hieman blogini totutusta kuvavirrasta ja leikkiä hetki Avaraa Luontoa. Sallittakoon pieni oravakuvapläjäys tähän lämpimään (tuntuuko muistakin tänään siltä, että kesä saattaa sittenkin olla nurkan takana?) maanantaipäivään. Eläinkuvia on Epun lähdön jälkeen ollut blogissani muutenkin harmillisen vähän, joten haluaisin esitellä teillä etätyöviikkoni ahkerat työkaverit. Tätä oravajännitysnäytelmää seurattiin viime viikolla jo myös instatilini puolella, sillä tiistaina, miltei koko työpäiväni ajan, istui ikkunani takana orava. Tilanne eskaloitui, kun keskiviikkona orava toi mukanaan toverin, ja torstaina oravia pomppikin saman pihapuun oksalla peräti kolme kappaletta.

Arvatkaa kuinka vaikeaa on saada kunnollinen kuva yhdestä pomppivasta oravasta? Entäpä kahdesta? Voittekin siis kuvitella kuinka tämä harrastelijaluontokuvaaja oli innoissaan, kun muutamaan ruutuun oravia oli tallentunut kokonainen kolmen kopla. Ehkä he ottivat minut päivän aikana jo osaksi laumaansa, sillä työpäivän jälkeen uskaltauduin jo ulos kamerani kanssa heitä kuvailemaan. Eivätkä nuo olleet moksiskaan asiasta.

Osaisiko joku oravatuntija vielä kertoa, miksi tammipuumme on niin kovin suosittu oravaväestön keskuudessa? Emme ole siis ruokkineet oravia, ne ovat valinneet asuinpaikkansa selvästi jostakin muusta syystä, mutta jotakin ne näyttävät oksilta nakertavan. Kolmikolla on myös jatkuva kisailu päällä, joten hetken epäilin niiden olevan poikasia. Turkinväri tosin hieman hämää. Poikasilla tuskin olisi noin harmaata kevätväritystä?

Niin tai näin, näistä veijareista on ollut hurjasti iloa.

orava ravintoorava poikaset


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.