ETÄTYÖPÄIVIEN JÄÄKAAPPIJÄMIEN LOUNAS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Elämäni ensimmäinen etätyöviikko on lähtenyt mallikkaasti käyntiin. Onnea on todellakin se oma vaaleanpunainen työhuone, sinne katoan aamuisin ja näen Matin seuraavan kerran ”ruokatunnin” aikaan. Huomaan sisäisen kelloni olevan edelleen täysin normaalissa ajassa. Herään automaattisesti 7:15, syön aamiaisen, meikkaan ja vaihdan vaatteet ja jo ennen kahdeksaa istahdan työkoneen ääreen. Yhdeksän maissa elimistö alkaa muistutella tauon tarpeesta ja kellon käydessä puoltapäivää maha alkaa murista. Ruokatuntia varten täytyykin kaapissa olla sapuskat valmiina; työnteko sujuu taas iltapäivän mallikkaasti, kun kurniva maha on hiljennetty.

Olen jo pitkään harrastanut eväselämää työssäni ja tällekin etätyöviikolle suunnittelin tarkasti lounaat etukäteen. Maanantaipäivämme mainio lounas oli itse asiassa niin herkullinen, että päätin jakaa tämän reseptin myös teidän kanssanne. Tämä lounas syntyy nimittäin niin nopeasti ja vaivattomasti kotioloissa, ettei sen valmistaminen vie kallista aikaa työajasta. Ja hei, lopputulos on myös suussasulavan herkullinen!

Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen ja aseta pellille leivinpaperi. Sekoita yhteen 1 dl ruokakermaa ja seitsemän kananmunaa. Mukaan tilkka maitoa! Lisää joukkoon ripaus suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Kaada seos pellille. Suikaloi keittokinkkua (tai vastaavaa leikkelettä munakkaan päälle tasaisesti) ja levitä päälle tasaisesti valutettua tonnikalaa. Juustoraaste sopii munakkaan päälle erinomaisesti, samoin murennettu feta. Paista uunissa n. 20 minuuttia.  Puolessa välissä paistoaikaa, voit lisätä munakkaan päälle kirsikkatomaatin puolikkaita. Tarjoile raikkaan salaatin tai vaikkapa porkkanaraasteen kera.

Vink! Älä noudata reseptiäni pilkuntarkasti, vaan sovella mukaan jääkaapin jämiä. Keittokinkun voi vaihtaa vaikkapa kalkkunaan, päälle voi heittää parsakaalia tai paprikaa, eikä se ole niin justiinsa jos kaapista ei löydy juuri seitsemää kananmunaa. Tätä reseptiä siis saa ja pitää muokata.

Maukasta, helppoa ja käytännöllistä – nyt hyvän lounaan kautta kohti tehokasta iltapäivää!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.