LAUSEITA, JOITA EN IKINÄ ODOTTANUT KUULEVANI MIEHENI SUUSTA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Kotikaranteenin aikana meillä kuultua..

”Hei missä meidän ikkuna-avain on, jos korjaisin nyt tuon rikkiolevan sälekaihtimen.”

Olohuoneen toisen ison ikkunan sälekaihdin on ollut rikki siitä asti, kun muutimme uuteen kotiin. Eli viime vuoden kesäkuusta asti. Homma hoitui noin kymmenessä minuutissa, eniten vei aikaa sen ikkuna-avaimen etsiminen.

”Löytyisköhän Youtubesta joku joogatreeni, joka voitais tehdä yhdessä?”

Että mitä että? Yksitoista vuotta yhdessä, mutta yhteinen joogatreeni ei ole tullut mieleenikään missään vaiheessa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Onneksi olkkarin lattialle mahtuu kaksi jumppamattoa.

”Tehtäskö jotain kasvisruokaa?”

Vaihtelu virkistää! Kun Matti ehdottaa, että olisi kasvisruuan aika, tartun toiveeseen välittömästi ja suuntaan keittiöön. Tällä viikolla luvassa munakoisolasagnea ja mifutortilloja – maistuis varmaan sullekin?

”Oke, voidaan me vaikka katsoa 90 päivää morsiamena.”

Minä olen meillä se, joka normaalisti vahtaa telkkarista höpöhöpösarjoja, mutta kenties tämä jatkuva huonojen uutisten vyöry on saanut myös Matin ymmärtämään, että välillä on ihan ok vahdata sohvalla pääseekö Mursel naimisiin ja kuinka Angelan ja Michaelin rakkaus roihuaa.

”Haittaaks sua jos imuroin koko kämpän – haluaisin mitata paljonko se kuluttaa kaloreita?”

En missään nimessä halua olla esteenä tälle tieteelliselle kokeellesi. Anna mennä vaan.

”Hei kato, hei kato, meidän linnunpöntössä taitaa olla asuntonäyttö!”

Herttaista, oi niin kovin herttaista. Äitini tekemä linnunpönttö on pihapuussamme ja yleensä se olen minä, joka vahtaa kamerani kanssa josko pöntössä olisi jo uusia naapureita. Viime aikoina ikkunan edessä on kuitenkin tiiviisti istunut Matti, joka tällä hetkellä on kahden vaiheilla asuuko pöntössä sinitiainen vai varpunen. Molempien on kuulemma nähty vierailevan tiluksilla.

”Pitäiskö sun tilata itelles korvikset?”

Olen selannut iltaisin monen pienyrittäjän Instagram-tilejä ja toivonut heille sydämeni pohjasta kaikkea hyvää tänä vaikeana aikana. Matti on seurannut sivusta touhujani ja eräänä iltana hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että tarvitsisin korulippaaseeni uudet korvikset. Tottelin tietysti, ja tilasin kahdet. Toiset Design by Kietolta ja toiset Mamakorulta.

Kuinka harvinaista herkkua meille onkaan viettää näin paljon aikaa yhdessä. Näin karanteeninkin aikana tuo kumppanini 11 vuoden takaa osaa edelleen yllättää. Tuki, turva ja elämäni rakkaus. Hänen kanssaan on niin hyvä olla.

Toivon tosin, että karanteenin päätyttyäkin imuriin tartutaan yhtä innokkaasti ja minua kehotetaan hankkimaan lisää korviksia.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.