MATTI VS. NOORA : YSTÄVÄNPÄIVÄLAHJA KIRPPUTORILTA 5 EUROLLA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Meillä ei ole ollut juurikaan tapana juhlistaa ystävänpäivää. Vuosipäivämme osuu niin lähelle tätä sydämellistä rakastavaisten ja kaverusten juhlapäivää, että olemme monesti ystävänpäivänä tehneet korkeintaan hyvää ruokaa kotosalla, viettäneet leffailtaa tai kuten tänä vuonna, suunnanneet jäähalliin lätkän pariin. Ystävänpäivä on todellakin taas nurkan takana ja tulevana perjantaina Amorin nuolet sinkoilevat, kukkalähetyksiä kuljetellaan paikkaan jos toiseenkin ja ruokakaupoissa näkyy poikkeuksellisen paljon kassahihnoilla suklaarasioita ja ruusupuskia.

Me päätimme haastaa toisemme tänä vuonna etsimään toisillemme yllärit kirpputoreilta. Kyllä, second hand ja kierrättäminen kunniaan! Kirpputoreilta löytyy toisinaan todellisia aarteita lahjapaketteihin enkä itse koe second hand-lahjoja millään tavoin poissuljetuiksi lahjavaihtoehdoiksi. Vietimmekin sunnuntain kirppiksiä kierrellen, viiden euron budjetissa pysyen ja kotiin päästyämme vaihdoimme paketteja. Nyt teidän tehtävänänne on kertoa, kumpi onnistui lahjahankinnassaan paremmin!

M A T I N   L A H J A   N O O R A L L E

Mistä: Kirpputori Café Tarina Second Hand Shop, Laukontori
Mikä: Pikkuinen posliinimuki, jonka toisella puolella on suloinen kissa ja toisella puolella teksti Fashion Victim.
Mitä maksoi: 5 euroa

Lahjanantaja perusteli valintaansa sanoin ”sopivan persoonallinen muki, ehkä jopa toivottukin lahja, (ilves)kissaihmiselle”. Hintalappu kertoo kissamukin olevan uusi, joten korkeahkosta hinnasta huolimatta, maksimibudjetin käyttäminen sallittakoon. Muki on täydellinen espressohetkiin, tekstikin osunee tyyliasioista bloggaavan henkilön elämään. Ottaen huomioon, että lahjansaaja ei juurikaan suosi astioita, jotka sisältävät sitaatteja tai muita vitsikkäitä toteamuksia, lahjanantajalta on vaatinut jopa hitusen rohkeutta kiikuttaa tämä aarre kassalle.

 

N  O  O  R  A  N    L  A  H  J  A    M  A  T  I  L  L  E

Mistä: Kirpputorikeskus, Lentola
Mikä: Tarzan-sarjakuva, vuodelta 1986
Mitä maksoi: 1,50 euroa

Lahjanantaja perustelee valintansa näin: ”Tämä oli kohtaloa! Ison sarjakuvapinon päällimmäisenä oli tämä, kenties jopa keräilijöiden arvostama, neljä tarinaa sisältävä Tarzan-sarjakuva, Matin syntymävuodelta.” Sanomattakin on selvää, että tämän lahjan hankkimista ei tarvinnut kauaa miettiä, vaikka riskinä toki olikin se, että lahjansaaja olisi jo tämän opuksen lukenut lapsuusvuosinaan. Niin ei kuitenkaan käynyt, ongelmaksi lähinnä muodostui se, että lahjansaaja ei kuuleman mukaan raaski ottaa keräilysarjakuvaa suojapussukastaan, jotta keräilyharvinaisuus ei vahingottuisi.

Lahjoja, joita kumpikaan ei taatusti osannut odottaa! Nyt haastammekin muutkin yllättämään ystäviään second hand-aartein, toisen roska voi olla toisen aarre. Ja haluamme ehdottomasti kuulla kommenttiboksin puolella — kumpi meistä suoriutui tästä haasteesta paremmin!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.