MITÄS TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN? NO TÄTÄ!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Olen huomannut itsessäni viime kuukausien aikana aivan uudenlaisen puolen; en siedä ruokahävikkiä lainkaan. Toki olen ollut tarkka asiasta aikaisemminkin, mutta viime aikoina asia on korostunut niin, että viimeksi jääkaapin uumeniin unohtunutta viinirypäleterttua (jossa oli noin 10 rypälettä..) bioroskikseen heittäessäni olin aivan kiukkuinen itselleni. En tiedä onko tähänkin syypäänä uusi koti ja etenkin uuden kodin keittiö, jossa kierrättäminen on nyt tehty niin helpoksi tilavien kierrätysastioiden myötä, että olen ottanut samalla hävikin välttämisenkin sydämen asiaksi.

Oli syynä sitten mikä tahansa, hyvä minä!

Vastaan meillä pääsääntöisesti kauppalistan suunnittelemisesta ja jo listaa kirjoittaessani pyrin siihen, että ruoka-aineita voi hyödyntää useammassakin eri ruokalajissa. Tästä esimerkkinä aamupalaleiviksi ostettu paahtoleipäpussi, josta aina jää rippeet pussin pohjalle. Loput leivistä käytettiinkin dinneriin, kun iltapalaksi loihdittiin lämpimiä voileipiä! Kaiken kukkuraksi leipien päälle löytyi jääkaapista korppukinkun viipaleita, hitusen raakoja avokadoja ja jouluna lahjaksi saadun juustosetin antimia – eli paljon kaikkea sellaista, joka olisi saattanut ”unohtua” kaapin hyllyille.

Lopputuloksena oli erinomainen sillisalaatti erilaisia leipiä, joista kaksi nousi omaksi suosikikseni. Kas tässä ohje Norpan tonnikala-avokado- ja kinkku-aurajuusto-lämppäreihin!

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen ja levitä voipaperin päälle pellille paahtoleivän viipaleita. ”Voitele” leivät sinapilla ja/tai ketsupilla ja lisää haluamasi täytteet, itse suosin seuraavia: 1) tonnikala, avokadon viipaleet, juustosiivu päälle sulamaan, 2) leikkelesiivu, tuoretta sipulia, tomaattia, aurajuustoa muruna päälle. Paista uunissa n. 8 minuuttia ja anna jäähtyä.Tarjoile tuoreiden salaatinlehtien (tai salaatin) ja dipin kera.

Ja kas näin jääkaapin jämistä syntyi suussasulava illallinen. Mitä teillä syödään, kun halutaan hyötykäyttää ne jääkaapin perukoille unohtuneet herkut?


Posted in ruoka and tagged by NOORA.