DIY : TÄLLAISET JOULUKORTIT ASKARTELIN TÄNÄ VUONNA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Hei, minä täällä. Sama tyyppi, joka vielä viikko sitten kirjoitti blogiinsakin, että ei aio tänä vuonna lähettää ainoatakaan joulukorttia. Veisin sitten niitä ystävilleni sitä mukaa, kun kävisimme yhdessä Joulutori-glögeilemässä. Hyvistä yrityksistä huolimatta vain harvan tyypin kanssa saatiin kalenterit mätsäämään niin, että treffeille ennen joulua olisi aikaa, joten päätin sittenkin ottaa varman päälle ja laitoin kasan joulutervehdyksiä matkaan. Viime tipassa tietenkin, tänäänhän on viimeinen päivä laittaa kortit matkaan edullisemmalla merkillä.

Kätköistäni löytyi valtavan ihania valmiita joulukortteja, mutta päätin tehdä myös muutaman kortin itse liukuhihnatekniikalla. Printtasin Wikipedia-lyhennelmiä sekä karkkikepistä että mistelistä paperille ja yhdistin ne joko karamelliin tai tekokasviin, joka tässä tapauksessa oli löytämistäni tekokukkaoksista se eniten misteliä muistuttava. Lopuksi kirjoittelin dymolla tervehdykset kortteihin ja viimeistelin ne erilaisin teipein. Karamellikepit tulevat todennäköisesti murskaantumaan matkallaan vastaanottajilleen, mutta nerokkaan kääreensä ansiosta palaset pysyvät varmasti paikoillaan. Kahden tekniikan taktiikka osoittautui lopulta erinomaiseksi; huomioittehan, että esimerkiksi koiraperheisiin ei kannata lähettää kirjeessä mitään syötävää, mikäli on vaarana, että koiruus pääsee postin kimppuun. Muistan elävästi kuinka jonakin vuonna saimme Epun vielä eläessä suklaisia joululähetyksiä kirjeitse. Onneksi pikkupörriäinen ei ollut päässyt niihin kuitenkaan käsiksi. Tai siis tassuiksi.

Istuin ikuisuuksia askartelupöytäni ääressä, sillä minulle tärkeää on aina korttien viimeisteleminen. Sainkin aikaa kulumaan etenkin kirjekuoria koristellessa. Tigerin euron tarra-arkit ja teippirullat olivat kovassa käytössä ja sain samalla kulutettua näppärästi askarteluvarastojani. Mutta nyt kortit on jätetty postiin, ja jäänkin innolla odottamaan tipahtaako meidän postilaatikkoomme joulupostia. Kukahan lähettää meille uuteen kotiin historiamme ensimmäisen joulukortin?

Olisi myös mukava kuulla laitoitteko te tänä jouluna joulupostia matkaan vai onko joulukorttiperinne jäämässä taka-alalle tässä sähköistyvässä maailmassa. <3


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.