KUN OLOHUONE PUKEUTUI JOULUUN

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Kuvittelen aina olevani melkoinen tuuliviiri mitä tulee esimerkiksi sisustamisen ja hiustenpituuden vaihtelemisen suhteen, mutta tietyt asiat ovat osoittaneet sen, että jotakin pysyvyyttäkin mieltymyksissäni on. Olen oppinut, että kadun AINA jossakin vaiheessa hiusten leikkaamista lyhyeksi (saati sitten otsista!) ja joulukoristevarastojani läpikäydessäni tajusin, että muutosta huolimatta ne samat, edelliseen kotiin ostetut koristeet, viehättävät omaa silmää edelleen. Siispä tervetuloa joulukotiimme – te matkassa mukana pidempään olleet saatatte bongata näistä kuvista myös paljon tuttua!

Sohvalla on esimerkiksi tuo hymyn huulille tuova Merry Christmas-tyyny, joka tuo tästä syystä mieleeni aina Epun ja jo vanhaan kotiin hankitulla kultaisella pöydällä nököttää koriste vuosien takaa. Sain sen nimittäin matkaani blogitapahtumasta, joka järjestettiin Stockmannilla. Muistan olleeni tuolloin aivan pähkinöinä, kun pääsin valitsemaan itselleni jouluosastolta koristetta. Hyvin valittu, tykkään ”discopallosta” edelleen! Nuo pehmeät tekotaljat ovat nekin vanhasta kodista, keittiön tuoleilta itseasiassa, ja kuinka hassua, että hankin viime vuonna täysin ex tempore tuon alennusmyynneistä löytämäni avain-kuusenkoristeen. Kenties se oli enne tulevasta muutosta ja oman kodin löytämisestä vaiko sitten ihan vaan sitä kuuluisaa joulun taikaa..

Pari uutta hankintaakin olen toki tehnyt. Kuuseen laitoin jo meillä entuudestaan olleet valkoiset ja vaaleanpunaiset joulukuusenkoristeet, mutta täydensin kokonaisuutta vielä punaisella koristesetillä, jonka ostin Ikeasta. Kuusi itsessään on myös uusi, sillä vanhaan kotiin kannettiin aina oikea kuusi sisälle. Olohuoneen ruokailutilan pöydällä seisoo ylväästi uusi, Clas Ohlssonilta ostamani poro ja vanhojen asukkaiden paikoilleen jättämään hyllyyn ripustin television yläpuolelle led-valoilla koristellun havuköynnöksen. Myös siihen ripustin kuusenkoristeita ja tähän köynnökseen kiinnitän myös joulukortit, mikäli niitä postilaatikkoon ilmestyy.

Keinutuolin raahasin työhuoneestani olohuoneeseen kunniapaikalle ja jouluiseksi sen teki hankkimani Hemtexin tyynynpäällinen. Black Friday-ostoksena ostin myös tuon joulunpunaisen villahuovan sohvalle, joka onkin osoittautunut yhdeksi elämäni parhaista sisustusostoksista – niin kaunis ja lämmin! Kuviin eivät ehtineet ikkunalaudoille hankkimani pienet, mukeihin istuttamani joulutähdet, mutta niiden kautta koen sisustuksesta löytyvän nyt myös tarpeeksi punaista. Kultainen, vaaleanpunainen ja punainen kulkevat kauniisti käsi kädessä.

Eläviä kynttilöitä en sen sijaan juurikaan polta, mutta Ikeasta ostamani kultainen kynttilä tuo juuri sopivasti tunnelmaa (ja on tarpeeksi jykevä!) joulupöytään ja Hemtexiltä blogin kautta saamani vaaleanpunainen kynttilänjalka pääsee sekin vihdoin tositoimiin. Muistakaahan kuitenkin olla varovaisia kynttilöitä poltellessa. Illalla viimeiseksi ja kotoa lähtiessä on aina hyvä tsekata, että elävää tulta ei vahingossakaan jää minnekään. Eläviä leikkokukkia sen sijaan suosin kovasti, myös jouluna!

En malta odottaa, että jo alle kahden viikon päästä tässä samaisessa huoneessa vietetään isolla porukalla joulua. Kunhan joulu nyt ei vaan saapuisi liian pian! Haluan nauttia tästä fiilistelystä vielä ensin tovin. ♥_♥


Posted in sisustus and tagged by NOORA.