HALUATKO TIETÄÄ MISTÄ JOULUMAA LÖYTYY?

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Vierailin eilen tapahtumassa, jonka jälkeen kamerani muistikortti oli niin täynnä glitteriä, jouluntuoksua, valopilkkuja ja piparinmuruja, että oli täysin mahdoton tehtävä valita postausta varten vain muutamia otoksia – siispä tämä joulusta _kovasti_ innostuva henkilö päätti heittää ruutuihinne oikein kunnon joulukuvapläjäyksen sateisen harmaan marraskuuperjantain kunniaksi!

Tunnetteko Tampereella sijaitsevaa Tallipihan aluetta? Meidän perheemme jouluperinteisiin on miltei poikkeuksetta kuulunut vierailu Tallipihalla joulunaikaan. Alue on kokonaisuudessaan yksi Tampereen tunnelmallisimmasta ja tekemistä ja näkemistä riittää kaikille, jokaiselle jotakin. Siksi kiikutankin sinne aina myös luonamme vierailulla olevia ulkopaikkakuntalaisia. Tämä todella on näkemisen arvoinen helmi  kotikaupungissani, jonka haluan kaikkien näkevän! Eilen avattuani ovet Vanhaan talliin, tuntui kuin olisin siirtynyt maailmasta toiseen. Harmaudesta keskelle kaunista joulua. Sain kutsun tulla tutustumaan lauantaina ovensa aukaisevaan Hohde Joulukauppaan, ja minun sydämeni heitti kärrynpyörää viimeistään siinä vaiheessa, kun tallinnurkasta kuului iloinen tervetulomääkäisy. Kyllä, tässä Joulukaupassa pääsee rapsuttelemaan myös lampaita.

Pysyikö joulumopo koristerekkejä tutkaillessa käsissäni? Melko hyvin, olin jopa ylpeä itsestäni, mutta liekö syynä makoisa suklaamaistelukilpailu vaiko joulumieli, mutta lopulta huomasin hankkineeni Vanhan tallin eteisestä itselleni kerralla kaikki joulunajan kukat, kranssista kuivakukista tehtyyn hiuskoruun. Jos kurkkasit eilen instastoryni, pääsitkin jo näkemään millaisia aarteita mukaani lähti.

Valikoima koostuu siis kotimaisista käsitöistä ja tarkoin valituista ulkomailta hankituista tuotteista kuten henkeäsalpaavan upeista joulukoristeista. Joulukauppa on avoinna päivittäin 23.12. asti ja mikä ihaninta, eläinystävätkin ovat aina paikalla puodin ollessa auki. Siis arkenakin, siksi suosittelenkin välttämään suurimpia viikonloppuruuhkia ja tutustumaan Hohteeseen jonkin arki-illan ilona. Myös Joulupuu-keräykseen voi ottaa osaa Joulukaupassa. Huomaattekos, tämä puoti oikein hehkuu jouluoloa ja hyvää mieltä!

Siksi suosittelenkin juuri sinulle, joka etsit vielä joulumieltäsi, ottamaan suunnaksi Tallipihan. Seuraat vain lyhtyjen kujaa ja kuusissa välkkyviä valopilkkuja, löydät varmasti perille.


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.