MATTI JA NOORA, KUMPI TEISTÄ?

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti


| takki | BIKBOK     | laukku | MARIMEKKO
| tunika | AARRE    | farkut | MONKI    | kengät | TIMBERLAND


Sain lukijaltani jokin aika sitten mielenkiintoisen postaustoiveen erääseen instastoryyni, jossa pelleilimme tapamme mukaan jotakin Matin kanssa. Hän ehdotti, että nostaisin postauksessa esiin muutaman perinteikkään kotityön ja kertoisin, kuinka kyseisen homman hoitaminen meillä hoituu. Ja minähän nappasin tästä idiksestä kiinni heti! Siispä tervetuloa meille, näin meillä hoidetaan kotihommia. Kuvituksena sateenkasteleman Nooran kuvia, kameran takana sen sijaan Matti. Voikohan asukuvaamisen laskea Matin lempparikotityöksi?

KUMPI TEISTÄ..

| tyhjentää useimmiten tiskikoneen | : Useimmiten Noora. Matti on ahkera laittamaan astianpesukoneen päälle, mutta kiinnostuksen taso hommaa kohtaa vähenee siinä vaiheessa, kun puhtaat astiat pitäisi laittaa kaappiin.

| pesee ahkerammin pyykkiä | : Matti on ahkera pyykkipoika. Osittain muun muassa siitä syystä, että hän on myös ahkerampi treenaaja ja näin ollen etenkin sporttipyykkiä pyöritetään koneessa vähintään joka toinen päivä.

| käy ruokakaupassa | : Ruokakaupassa käymme lähestulkoon aina yhdessä. Teemme isot ruokaostokset kerran viikossa ja tuolloin hankitaan suunnitellusti tarvikkeet koko viikoksi. Kun kauppaan suuntaa selkeän kauppalistan kera, lompakko tykkää ja kaappikaan ei tyhjene viikon aikana yllättäin.

| laittaa enemmän ruokaa | : Noora. Osittain siitä syystä, että kun Mattiin iskee kokkausinspiraatio, keittiö on sen jälkeen melkoisessa sekamelskassa. Välttelemme siis molemmat tätä tilannetta, koska keittiön siivoaminen ei taas Masan lempihommiin kuulu lainkaan. Noora sen sijaan on innokas kotikokki aina kausittain.

| imuroi | : Tähän on helppo vastata, pääsääntöisesti Matti. Jostain käsittämättömästä syystä Matti ihan oikeasti pitää imuroimisesta, joten Noora ei ole alkanut vängätä vastaan, vaan on suosiolla luovuttanut tämän kotityövastuun eteenpäin. Miksi ihmeessä hän haluaisi viedä toiselta ilon.. ;)

| ylläpitää perheen kalenteria | : Tätä on pakko tehdä yhdessä. Nooralla on neljä työtä, Matilla kaksi, joten kaikki menot on yksinkertaisesti pakko merkitä jo hyvissä ajoin yhteiseen kalenteriin. Meidän perheessämme ex tempore-elämän viettäminen on vähän haastavaa.

| tankkaa auton | : Täysin Matin hommia. Noora ei aja autoa, joten autohommelit kokonaisuudessaan ovat Matin heiniä.

| tekee pihatyöt | : Rivitaloasuminen ja oma piha ovat meille niin uusi ja ihana juttu, että toistaiseksi olemme joutuneet ihan vääntämään kättä siitä kumpi SAA tehdä mitäkin. Veikkaamme, että haravointi-into tasoittuu vuosien varrella.

Postausta tehdessäni havahduin itsekin siihen tosiasiaan, että meidän tiimi toimii kyllä erinomaisesti. Toinen tekee enemmän silloin, kun toinen on kiireinen toisaalla ja päinvastoin. Kotitöiden tekemisestä meillä ei kiistellä valehtelematta ikinä ja kodin perussiistinä pitäminen on molemmille tärkeä, omaan viihtyvyyteen vaikuttava asia. Kotityö tuntuu sanana muutenkin jotenkin vieraalta, ne ovat lähinnä hommia, jotka haluaa hoitaa, jotta koti tuntuisi kodilta.

”Haasteen” saa napata myös omaan blogiinsa! Ja hei, mitä juttuja listastani unohtui?


Posted in muoti and tagged by NOORA.